Cum au facut front comun Barna si Ciolacu! Liderul USR e mai deranjat de atitudinea lui Iohannis, nu de constituirea Tinutului Secuiesc!

36

De doua zile a aparut in spatiul mediatic cu o noua retorica eternul looser, presedintele USR Dan Barna. Dupa ce a pierdut lamentabil sansa de a ridica USR-ul i alegerile, europarlamentare si a esuat personal si la alegerile prezidentiale fiind clasat mai prost si decat Viorica Dancila, Dan Barna are o noua retorica politica: ataca la unison deciziile presedintelui Klaus Iohannis. In numai doua zile, Barna de la USR a avut aceleasi opinii cu presedintele PSD, Marcel Ciolacu.

Barna si Ciolacu… pe tema achizitiilor de materiale sanitare

Loading...

Dupa ce Marcel Ciolacu si un oarecare Simonis, de care nu a auzit mai nimeni pana acum, au solicitat sa fie anchetate achizitiile de materiale sanitare din perioada de pandemie, care a dus la declansarea starii de urgenta, hop si Barna (la fel de populist) cere presedintelui Iohannis sa nu mai laude guvernul si sa raspunda pentru achizitiile de materiale sanitare.

Barna sare la gatul lui Iohannis la unison cu Ciolacu!

Liderul USR Dan Barna a afirmat ca atacul lansat astazi de presedintele Klaus Iohannis face parte din zona declaratiilor lui Corneliu Vadim Tudor.

„Presedintele a avut o declaratie din zona Vadim Tudor. A incercat sa joace aceasta carte a populismului desantat, folosind o tema nationalista total depasita. Este cel putin surprinzatoare declaratia, nu ne asteptam sa o vedem la presedintele unui stat in 2020, a declarat miercuri”, la Digi 24, Dan Barna.

El a spus ca legea a trecut tacit de Camera Deputatilor „din cauza incompetentei crase” si s-a declarat convins ca va fi respinsa de Senat.

Presedintele Klaus Iohannis a lansat miercuri un atac extrem de dur la adresa PSD, acuzand partidul ca vrea „sa dea Ardealul ungurilor” si spunand ca este incredibil ce intelegeri se fac in Parlament.

Camera Deputatilor a adoptat tacit, fara dezbatere, un proiect de lege care acorda autonomie administrativa Tinutului Secuiesc. Initiativa legislativa a fost depusa de deputati UDMR cu o zi inainte de Craciun, in 2019 si reglementa prevederea ca Tinutul Secuiesc poate deveni regiune autonoma cu personalitate juridica in cadrul Romaniei iar limbile maghiara si romana vor fi folosite in institutiile publice de cetatenii domiciliati in zona.

Proiectul de lege avea avize negative in comisiile de specialitate ale Camerei Deputatilor dar depasise termenul de dezbatere si adoptare in plen prin urmare, potrivit regulamentului, se considera adoptat fara dezbatere.

Presedintele interimar al PSD a anuntat, miercuri, ca partidul sau va vota impotriva proiectului de lege privind autonomia Tinutului Secuiesc si ca il va respinge si la Senat, care este camera decizionala. De altfel, PSD a convocat de urgenta sedinta Senatului pentru a respinge proiectul de lege adoptat tacit saptamana trecuta de catre Camera Deputatilor.