Incompetenta fara limite la Televiziunea Publica. TVR a pierdut in fata Trinitas TV dreptul de transmitere a Festivalului George Enescu!

22

Televiziunea Publica si Radioul public au un buget de cateva sute de milioane de euro, aproape cat incaseaza din piata de publicitate celelalte entitati media, insa performantele si audientele sunt la genunchiul broastei. Gigel Stirbu anunta ca TVR nu va transmite Festivalul George Enescu in acest an. Televiziunea publica a pierdut drepturile de transmisie in favoarea Trinitas TV.

Loading...

Comunicatul integral al deputatului Gigel Stirbu:

„Zi dupa zi, conducerea TVR demonstreaza incapacitatea de a gestiona aceasta institutie. inca de la prima editie a Festivalului international George Enescu, Televiziunea Romana, avea calitate de coproducator al evenimentului si a asigurat transmiterea acestuia. Dar anul acesta, televiziunea publica nu va mai difuza festivalul, ci postul TV Trinitas

Pentru Televiziunea Romana reprezenta un act de onoare sa preia integral concertele din cadrul Festivalului Enescu, cel mai important proiect cultural al anului 2019. Dar din cauza incompetentei conducerii TVR, anul acesta a ratat pur si simplu transmitarea acestui eveniment deosebit!”

Mai mult, postul Trinitas va asigura difuzarea festivalului cu 20 de camere de televiziune si postarea pe internet gratis, putand fi preluat astfel si de catre alte posturi. Pana acum, televiziunea publica nu a putut asigura aceste lucruri la un asemenea nivel, dar, in schimb a solicitat bani organizatorilor festivalului, ceea ce Trinitas nu a solicitat.

Festivalul ramane nu doar cea mai importanta manifestare culturala internaţionala de omagiere şi de cunoaştere a operei marelui compozitor George Enescu, dar şi cel mai bun prilej de promovare internaţionala a valorilor culturale ale Romaniei. Toate naţiunile importante ale lumii işi susţin artiştii de valoare prin evenimente şi programe culturale de anvergura care contribuie decisiv la creşterea renumelui şi prestigiului ţarilor respective in lume. Ca de fiecare data, Festivalul Internaţional George Enescu acesta aduce din nou pe scena personalitaţi de renume mondial, continuand astfel linia de dezvoltare constanta şi de creştere in valoare.

Astfel, ratarea difuzarii Festivalului George Enescu in acest an, demonstreaza inca o data, incapacitatea conducerii TVR de a gestiona in mod responsabil problemel televiziunii publice. Ce se petrece in aceasta instituţie a statului, finanţata exclusiv din banii cetaţenilor romani, este pur si simplu incalificabil.

Este greu de conceput cum televiziunea platita din bani publici functioneaza in detrimentul cetatenilor romani, dar acest lucru se explica prin neputinta si incapacitatea doamnei Doina Gradea de a conduce TVR.

Presedintele Comisiei pentru Cultura, arte, mijloace de informare in masa,

Deputat PNL, Gigel Stirbu”