Sorina Matei, virusata de propaganda rusa! Cum a ajuns pionul intereselor de la Moscova

39

Incisiva jurnalista Sorina Matei, realizatoare de emisiuni la B1TV, a fost virusata de propaganda rusa. Din aparatoarea intereselor cetatenilor romani s-a transformat in varful de lance al masinariei de propaganda pentru agenda de comunicare de la Moscova.

Multa vreme am crezut ca jurnalista are doar o rafuiala personala cu oameni din serviciile romanesti, dar pe masura ce ne-am amuzat citind comentariile pe pagina personala de socializare am inceput sa observam cum progresiv apar subtilitati, analize, apoi bocanci rusesti. 

Loading...

Mesajul jurnalistei a plecat de la investigatorul care trebuie sa-si protejeze cetatenii de abuzurile institutiilor statului prin dezvaluirile sale si a ajuns prin a critica desantat tot ce este american, european, iar in final o pilda emotionanta cu rusul cel bun… nu cu romanii care te fura la magazin…

Dar sa vedem ce s-a petrecut azi, 20 iunie 2019.

Vine procurorul general William P. Barr la Bucuresti pentru participarea la reuniunea ministeriala UE-SUA in domeniul Justitie si Afaceri Interne. Sine zice omul asa de bun-simt ca … ”Romania este unul dintre cei mai puternici parteneri ai nostri in domeniul combaterii criminalitatii transfrontaliere. Cu ajutorul Romaniei, am avut posibilitatea sa investigam si sa extradam membri ai unor grupari de criminalitate organizata implicate in activitati de skimming si fraude cibernetice la nivel international. De asemenea, Romania a oferit o sustinere decisiva DEA in cadrul operatiunilor de combatere a traficului de droguri”, spune printre altele William P. Barr… dar si multe altele, in principal lucruri de bun simt si de apreciere pentru Romania, indiferent de ce culoare a fost guvernarea in ultimii 30 de ani.


Coincidenta dintre postarea Sorinei Matei si articolul din Sputnik


Reactia Sorinei Matei la declaratiile procurorului Barr pare desprinsa din paginile site-ului de propaganda al rusilor sputnik.

Dar iata ce zice Sorina Matei… “Va dati seama in ce tara de mincinosi, oameni rau intentionati, slugi si de cretini traim ca astia toti i-au spus lui Barr ca sunt niste “amendamente” care “ameninta sa submineze capacitatea de a lupta impotriva coruptiei”? Care sunt “amendamentele”? Despre ce lege e vorba? Ca daca vorbiti de amendamente inseamna ca e vorba de o lege. Care sunt articolele care ameninta lupta anticoruptie? A, nu sunt? Ce chestie!”


Si acum ce scrie Sputnik

“Deci, procurorul general al SUA spera sa se ”inverseze” sau ”anuleze” (”will reverse”, in original) niste amendamente pe care legislativul si executivul roman le-au adoptat! Fara sa aduca vreun argument, ci doar pentru ca asa spune el (ei)! Parteneriat – sau tupeu maxim?”
“Evident, nimic despre problemele legate de implicarea serviciilor, despre incalcarea Constitutiei – firesc, William Barr este fost (?) angajat al CIA, sustinator al interceptarilor telefonice si al umanitarei pedepse cu moartea.”

Pilda rusului cel bun, scrisa cu multa blandete – ca mai toate postarile de pe pagina personala – Sorina Matei

“Apropo de rusi. Si de noi. De cateva luni, am la supermarketul de la scara vanzator un rus. Tipul nu e deloc fioros, e mai degraba blajin si pus tot timpul pe sotii. E glumet, vorbeste cu clientii si a devenit cumva sufletul supermarketului. Colegii din magazin il stiu, vorbesc cu el, glumesc cu el, tot timpul au sa-i spuna cate ceva. Si el raspunde cu o haiosenie. Pentru ca omul vorbeste mereu, se misca, cara lucruri, se ofera sa ajute, atrage atentia clientilor. Si clientii reactioneaza pe invers. El zambeste, ei se burzuluiesc la el. Sunteti rus? Da, sunt rus. Da, sunt din Moscova. Astazi stateam la coada la casa lui si de nu l-au intrebat de vreo 6-7 ori daca este rus si ce cauta aici. De parca vine sa fure ceva, de parca da in cap. Omul in tricou verde nu se supara si povesteste fiecaruia ca are familia aici si a venit dupa familie. Cumva se scuza tot timpul. Zambeste. Babele se incrunta. Ciudat e ca si tinerii au aceeasi reactie. Pleaca in Rusia ta, de ce ai venit aici? , i-a spus azi un tanar de vreo 20 si ceva aproape nervos de a uitat sa-si ia si toate produsele de la casa. Omul ii spune la fel: pai muncesc, aici am familia, am venit aici, ce sa fac? Tot timpul se scuza. Cred ca o face de sute de ori pe zi. Eu prefer sa stau la coada la casa lui si va spun si de ce: rusul meu nu fura. La celelalte doua case am patit de mai multe ori ca romanasii nostri sa ma mai fure. Sa-mi treaca produsele de doua trei ori. Si nu-mi place deloc asta. Platesc tot dar fii fair cu mine. Nu-mi place sa ma furi. Unul dintre romanasi face asta in mod constant, fraierind clientii. Si ca atare, il prefer pe rus. Ca e cinstit. Azi vazand cat il umilesc oamenii, am inceput sa glumesc cu el. Cand am cerut tigarile, omul zice: dar nu vreti oferta cu bricheta? Eu habar n-aveam ca exista oferta. Omul o baga in punga si un romanas de la casa cealalta scoate din sacosa mea pachetul de tigari cu bricheta, desface pachetul si zice: nu mi-o dati mie? Era altul decat cei doi cu micile furaciuni. Vazand ca e tanar si haios ii dau bricheta. Se bucura tare. Dar le zic ca eu vreau trei pachete. Si se apuca ei doi sa caute prin tot magazinul inca doua pachete cu oferta. Si gasesc. Rusul le baga in punga si pe celelalte doua oferte. Eu scot inca o oferta, scot bricheta si ii dau si rusului una. Omul care a fost umilit gratuit toata ziua s-a bucurat ca un copil. De notat ca el n-a cerut nimic, eu i-am oferit. Celalalt a cerut, ba chiar a desfacut pachetul scotandu-l din punga cu cumparaturi. Sunteti singurul client care mi-a oferit ceva, imi spune asa blajin. Se uita la bricheta aia parca erau masini straine. Era doar o bricheta. Intoleranta asta gratuita, biasurile, marotele spun multe despre noi.”

Citeste mai mult pe circulpolitic