Gabriela Firea vrea sa-i acorde titlu de cetatean de onoare al Capitalei fondatorului Sensiblu. Rise Project a dezvaluit adevarata fata a omului de afaceri

25

Gabriela Firea vrea sa ofere titlul de cetatean de onoare lui Roger El Akoury, „un veritabil colectionar de arta si promotor al artei romanesti in lume”. El a fondat Muzeul de Arta Recenta din Bucuresti, inaugurat in 2018, si este co-proprietar al Cambridge School of Bucharest.

Ce lipseste insa din Raportul de Specialitate care sta la baza acestei nominalizari este faptul ca Roger El Akoury este, de asemenea, fost patron al lantului de farmacii Sensiblu si beneficiarul a mai multor offshore-uri, scrie buletin.de.

Loading...

In 2016, o investigatie Rise Project a descoperit numele lui in Panama Papers. Mai exact, jurnalistii au identificat noua offshore-uri prin care sefii Sensiblu au mutat, prin tranzactii secrete, peste un sfert de miliard de EURO in afara tarii. Acesti bani au un statut fiscal incert.

Toata investigatia Rise Project poate fi citita aici.

Proiectul urmeaza sa fie votat in sedinta de consiliu din data de 13 august. Roger El Akoury a renuntat la afacere la inceputul acestui an.