Este oficial. Fanta, Milka, Kinder se regasesc printre produsele care prezinta diferente fata de cele din Vestul Europei!

20

Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorului a analizat 79 de produse care sunt comercializate in Europa, constatand ca la 18 dintre acestea au fost gasite diferente fata de produsul vandut in vestul Europei comparativ cu cel de pe piata romaneasca. Printre produsele analizate si care prezinta diferente au fost din gama Fanta, Milka, Kinder, Danone.

Loading...

ANPC a anuntat, marti, ca din cele 128 de produse regasite in studiul elaborat la nivel european in Romania au fost identificate si analizate un numar de 79 de produse, dintre care la un numar de 18 au fost depistate diferente.

Astfel, cubul Knorr in Romania contine extract din carne de pui in proportie de 0,1 la suta pe cand in Franta, Danemarca, Cipru carnea de pui este in proportie de 1 la suta.

Continutul de lapte din prajitura Kinder este in tara noastra de 21 la suta, pe cand in Danemarca, Finlanda, Franta ajunge la 24 la suta. De asemenea, continutul de proteine la aceeasi prajitura este in Romania si in Bulgaria de 5,3 la suta, iar in Danemarca, Finlanda, Franta – 7 la suta.

Studiul a mai analizat continutul file de peste din batoanele Iglo, constatand ca in Romania si alte tari din Europa de Sud-Est este de 58 la suta, iar in Europa de Vest – 65 la suta.

Continutul de suc de portocale dintr-o doza de Fanta este de 5 la suta in Romania, iar in tari din vestul Europei aceasta variaza intre 8 si 12 la suta.

La ciocolata Milka continutul de alune intregi este de 17 la suta in Romania, iar in alte tari depaseste 20 la suta, scrie News.ro.

In praful de budinca cu gust de ciocolata de la Dr. Oetker grasimile sunt in Romania de 3,1 la suta, iar in alte tari de 1,5 la suta, iar acizi grasi saturati in produsul comercializat in tara noastra ajung la 1,9 la suta, in timp ce in tarile din vest sunt de aproximativ 1 la suta.

Comisarii ANPC au analizat si iaurtul Danone Activia Nature. Produsul din Romania are un continut de proteine de 3,5 la suta, iar in alte tari ajunge si la 5 la suta, iar continutul de calciu este 121 la suta in tara noastra, in Polonia de 148 la suta, iar in Finlanda – 168 la suta.