Elevii, incantati de excursia culturala organizata de fundatia „Dan Cristian Popescu” si Parohia Iancu Vechi-Matasari! Muzeul Antipa si Palatul Mogosoaia, printre obiectivele vizitate!

14

Parohia Iancu Vechi-Matasari din Bucuresti, cu sprijinul Fundatiei „Dan Cristian Popescu”, a organizat joi, 31 octombrie, o excursie culturala pentru 15 elevi din ciclul primar.

Loading...

in contextul vacantei pentru clasele din invatamantul primar si prescolar, cei 15 elevi au vizitat mai intai Muzeul National de Istorie Naturala „Grigore Antipa”. Copiii au fost impresionati de expozitia permanenta cu diorame din Marea Neagra, bioregiunea alpina, marile reci arctice, zona Atlantic Indo-Pacific etc.

Apoi, elevii au mers la Manastirea Snagov, ctitorie a domnitorului Mircea cel Batran, veche de 600 de ani, unde au admirat de pe podul pietonal atat frumusetea lacului Snagov, cat si a actualei biserici ctitorite de Sfantul Voievod Neagoe Basarab si locul unde Sfantul Ierarh Martir Antim Ivireanul a tiparit primele carti in limba romana cu caractere latine.

La final, copiii au facut un tur al Palatului Mogosoaia, ctitorie a Sfantului Voievod Martir Constantin Brancoveanu, si au ascultat atenti explicatiile ghidului.

Elevii care au participat la aceasta excursie invata in clasele primare la scolile gimnaziale nr. 56, 52 si 85 si majoritatea participa la cele patru programe educationale ale Parohiei Iancu Vechi-Matasari.