Dacia va lansa prima sa masina electrica la anul. Modelul va avea o autonomie de 200 km

22

Dacia a prezentat primul sau showcar electric, Spring, modelul mini de oras urmand a fi lansat in 2021 in versiunea de serie. Masina cu cinci usi are 3,73 metri lungime, cu 34 de cm mai putin decat Sandero. Ultima data cand Dacia a venit cu un concept la un mare salon auto a fost acum 11 ani cand a fost prezentat Duster concept care nu avea nimic in comun cu SUV-ul de serie. Dacia Spring prefigureaza cea mai accesibila masina 100% electrica din Europa, spune compania.

„Dacia Spring electric se inscrie in viziunea Grupului Renault de a oferi o mobilitate durabila, accesibila tuturor, respectand valorile si filozofia marcii Dacia. Acest showcar prefigureaza un model de segment mini cu 5 usi si 4 locuri, beneficiind de o motorizare 100% electrica. Spatios, vehiculul afiseaza atributele recunoscute ale marcii : simplitate, robustete si accesibilitate. Usoara si compacta, versiunea de serie vizeaza o autonomie de circa 200 km conform normelor WLTP, fapt care garanteaza o utilizare polivalenta, atat in mediul urban, cat si pe trasee interurbane. Modelul de serie va fi disponibil in 2021. Pentru a reusi aceasta noua revolutie, Dacia profita de experienta de 10 ani a Grupului Renault, pionier si lider in materie de mobilitate electrica”, spun oficialii companiei.

Loading...

Dacia Spring are la baza micul SUV Renault K-ZE care a fost lansat in China unde costa de la 8.000 de euro. in Europa, Dacia electrica va costa probabil de la 15.000 de euro, scrie Hotnews.