Dacia a prezentat noile modele Logan, Sandero si Sandero Stepway. Ce dotari au cele trei modele

46

Noile modele Dacia Logan, Dacia Sandero si Sandero Stepway au fost prezentate de constructorul roman detinut de Renault. Totodata, au fost anuntate mai multe informatii despre fiecare model.

Construite pe o platforma noua, cele trei modele ofera noi dotari, noi motorizari si o varianta noua de transmisie.

Loading...

Dacia Logan are faruri si stopuri noi, a crescut in dimensiuni cu 3,6 centimetri, ajungand la 4,39 metri, dar a si scazut in inaltime cu 1 centimetru (1.501 mm inaltime). Spatiul disponibil la nivelul genunchilor pentru pasagerii din spate a crescut cu 42 mm si spatarele scaunelor din fata ofera masute rabatabile. Capacitatea portbagajului a crescut cu 18 litri, ajungand la 528 de litri, iar pragul de incarcare a fost coborat cu aproape 2 centimetri. Garda la sol este de 135 mm. Latimea modelului este de 1.848 mm.

Dacia Sandero vine cu faruri si stopuri noi, insa garda la sol de 133 milimetri a ramas neschimbata. Lungimea este de 4,08 metri si inaltimea de 1499 mm. Sandero Stepway are o garda la sol de 174 mm, protectii laterale si o alura de crossover. Capacitatea portbagajului pentru modelul Sandero este de 328 de litri. Latimea modelului este de 1.848 mm.

La interior, atat Logan, cat si Sandero au volan care poate fi acum reglat pe inaltime si pe adancime, iar optional poate fi achizitionata o cotiera individuala sau centrala.

Indiferent de nivelul de echipare, modelele dispun un suport pentru smartphone, ecran pentru calculatorul de bord si comenzi pe volan pentru pilotul automat si limitatorul de viteza, precum si senzor de lumina si aprindere automata a farurilor.

In functie de piata si de versiune, sunt disponibile, fie in serie, fie optional, un sistem nou de climatizare, scaune fata incalzite (incepand din aprilie 2021), card maini libere cu deschidere de la distanta a portbagajului, frana de parcare electrica, camera de marsarier, senzori acustici fata si spate pentru asistenta la parcare si senzor de ploaie cu actionarea automata a stergatoarelor de parbriz.

Pentru prima oara la Dacia, o trapa de pavilion vitrata cu deschidere electrica va fi disponibila in cursul anului 2021 pe Sandero si Sandero Stepway.

Noile Logan, Sandero si Sandero Stepway sunt disponibile cu trei sisteme multimedia. in sistemul de baza, telefonul soferului poate fi transformat intr-un sistem multimedia printr-o aplicatie gratuita si o conexiune Bluetooth sau USB. Exista un loc dedicat pentru pozitionarea telefonului in bord. Mai sunt disponibile sisteme infotainment cu ecran tactil de 8 inchi si compatibilitate Android Auto si Apple CarPlay.

Noile Logan, Sandero si Sandero Stepway sunt echipate in serie cu sase airbag-uri. Sistemele de asistenta la conducere disponibile includ franare automata de urgenta, senzor de unghi mor, asistenta la parcare si asistenta la plecarea din rampa.
Motorizari pentru Dacia Logan, Sandero si Sandero Stepway

Lista motorizarilor pentru noile modele Dacia Logan, Sandero si Sandero Stepway ofera doua variante pe benzina si o varianta benzina/GPL:

  • Sce65, un motor cu trei cilindri, capacitate de 1 litru, aspirat, cuplat la o cutie manuala cu 5 trepte
  • TCe90, un motor cu trei cilindri, capacitate de 1 litru si turbocompresor, cuplat la o cutie manuala cu 6 trepte sa o cutie automata CVT
  • TCe 100 ECO-G, un motor nou in gama, cu 3 cilindri, capacitatea de 1 litru, echipat cu turbocompresor si cu alimentare mixta benzina/GPL, cuplat cu o cutie manuala cu 6 trepte

Noul Logan va fi comercializat in Romania, Spania, Republica Ceha, Estonia, Letonia, Lituania, Polonia, Ungaria, Slovacia, Serbia, Bulgaria, Muntenegru, Macedonia, Bosnia-Hertegovina, Kosovo, Albania, Republica Moldova, Maroc, Noua Caledonie si Tahiti, transmite Digi24.