Gabriela Firea vrea sa interzica in centrul Capitalei toate automobilele non-Euro, Euro 1 si Euro 2. In restul teritoriului vor plati vignieta!

11

Primarul Capitalei, Gabriela Firea, a anuntat luni, intr-o inregistrare video pe Facebook, ca vrea sa interzica accesul in centrul orasului al tuturor automobilelor non-Euro, Euro 1 si Euro 2.

Loading...

”Practic, vom interzice in Centru automobilele non-Euro, Euro 1 si Euro 2 si acestea vor plati vignieta pentru restul teritoriului Bucuresti, altul decat zona centrala”, a spus Firea intr-o inregistrare video postata pe Facebook.

Ea a sustinut ca a primit multe mesaje de la cetateni care se refera la cetatenii care locuiesc in Bucuresti, dar care au masinile inmatriculate in alte judete.

„Noi am anuntat ca normal ar fi ca toate masinile care tranziteaza Bucurestiul – nu doar intamplator, ci zilnic, sa plateasca taxe si impozite in Capitala. Mi s-a semnalat faptul – si sunt receptiva – ca exista si situatii aparte, prin care respectivii cetateni nu au posibilitatea sa-si inmatriculeze masinile in Bucuresti si, deci, sa plateasca taxe si impozite in Capitala. Este vorba despre preluarea de leasinguri de la societati din alte judete, de asemenea este categoria celor care lucreaza de cativa ani in Bucuresti”, a explicat Firea, in cadrul unui video postat pe pagina sa de Facebook.

In aceste conditii, primarul Capitalei a anuntat ca a luat hotararea sa reformuleze articolul care se refera la autoturismele inmatriculate in alte judete, dar care circula zilnic prin Bucuresti, „deci nu sporadic, si sa imbunatatim acel articol”.

„Mai ales ca trebuie sa ne referim la norma de poluare a unui autoturism si nu neaparat la judetul unde este inmatriculat desi, subliniez, corect este ca taxele si impozitele sa fie incasate in Bucuresti si nu in alte judete. Prin reformulare (…) se propune ca toate autoturismele cu grad mare de poluare, fie ca sunt din Capitala, fie inmatriculate in alte judete, fie ca tranziteaza intamplator Capitala sau sunt aici in trafic zi de zi sa fie privite prin prisma normei de poluare. Si anume: ramane ideea ca in zona cea mai aglomerata, in centru sa fie interzise autoturismele non Euro 1 si 2, iar cele care intra in Capitala sa aiba acelasi regim”, a spus primarul.

„Practic, vom interzice in zona centrala aceste autoturisme si vor plati vignieta pentru tot restul teritoriului municipiului Bucuresti, altul decat zona centrala”, a completat Firea.