Al patrulea caz cu coronavirus a fost confirmat in Romania! 37 de persoane sunt in carantina!

9

In Romania a fost confirmat un al patrulea caz de coronavirus. Este vorba despre un barbat din Timisoara, care a intrat in contact cu o pacienta deja diagnosticata, care s-a intors recent din Italia.

La nivel national sunt in carantina 37 de persoane, iar 9639 de persoane sunt monitorizate la domiciliu.

Loading...

Cele cinci persoane internate la Spitalul clinic CF Constanta au fost scoase din carantina institutionalizata si transportate la domiciliu pentru a continua perioada de izolare. Aceasta decizie a fost luata dupa ce ultimele doua teste, efectuate la interval de 24 de ore intre ele, ieri si astazi, au avut rezultat negativ, potrivit Grupului de comunicare strategica.

In tara noastra, pana in prezent, 4 persoane au fost diagnosticate cu COVID-19, dintre care o persoana a fost declarata vindecata dupa ce testele realizate conform procedurilor medicale au fost negative. Cele trei persoane purtatoare ale virusului COVID-19 (coronavirus) sunt internate in unitati spitalicesti de specialitate din Cluj-Napoca si Timisoara si sunt in stare stabila.

In cursul zilei de luni, 2 martie, la TelVerde dedicat informarii despre noul Coronavirus, s-au primit 1081 apeluri de la persoane care au sunat sa afle detalii despre cum se manifesta si cum poate fi prevenita raspandirea acestei afectiuni. Totodata, la numarul unic de urgenta 112 au fost primite 73 apeluri.