Cutremurator! Filmarile socante de la Colectiv au iesit la iveala dupa 4 ani de la incendiu! Victimele carate cu paleti de lemn, morti intinsi pe ciment! In 20 de minute de filmari, niciun om nu e resuscitat! Sef ISU: „Lasa-i in p**a mea!” Video

45

Detalii cutremuratoare au iesit la iveala in cazul tragediei de la Colectiv. Un subofiter care a insotit primul echipaj ISU Bucuresti Ilfov, ajuns la locul incendiului a filmat dezastrul de la Colectiv. Zeci de victime intinse pe ciment la iesirea din club, victime carate cu paleti de lemn spre ambulante. Potrivit Libertatea.ro, imaginile au fost ascunse publicului in toti acesti ani.

Loading...

Imagini socante de la incendiul de la Colectiv au fost difuzat joi de Liberatea. Cele peste 20 de minute de inregistrari nu au fost vazute decat de un grup restrans de ofiteri superiori si ascunse apoi pana azi.

Filmarile nu sunt nici in dosarul Colectiv, care se judeca de 3 ani, nici in Raportul Corpului de Control, care acuza „improvizatia autoritatilor”, exact ceea ce se vede in aceste filmari.

La minutul 7:35 al filmarii, colonelul Orlando Schiopu, adjunctul inspectorului sef ISU, cedeaza nervos si injura mortii: “Lasa-i in p**a mea!”.

Din rezumatul prezentat de Libertatea.ro, se vede haosul interventiei, lipsa coordonarii. Primii care au intervenit au fost oamenii din club, care ii scoteau pe cei arsi, abia apoi au intrat pompierii si echipajele de interventie.

Catalin Tolontan, directorul Libertatea.ro, a declarat la Romania TV caautoritatile au datoria sa explice de ce filmul a fost ascuns pana acum.

„Sunt 20 de minute socante, care ne pun pe ganduri. Inainte de orice, autoritatile sa explice, dincolo de ce contine filmul, de ce au ascuns filmul, cine a avut mandat sa fie vazut de un numar extrem de restrans de oameni in loc sa ajunga la procurori. Cand pompierii au succes dau filmele, acum au ascuns, exista informatia ca Raed Arafat a avut o copie, adusa de pompieri. Arafat si pompierii au negat ca au avut filmul, cum a facut Arafat analiza fara film? Atiau ca se filmeaza interventiile”, a declarat Catalin Tolontan.

Incendiul din clubul Colectiv a avut loc in noaptea de vineri 30 octombrie 2015, in incinta unui club dintr-o fosta hala a fabricii Pionierul. Incendiul s-a declansat in timpul unui concert gratuit al trupei Goodbye to Gravity, cu ocazia lansarii unui nou album, numit „Mantras of War”.

in urma incendiului au decedat 64 de persoane. in afara de cele 26 de persoane decedate in incinta clubului si de una care a murit in drum spre spital, in faza initiala au fost identificate alte 186 de persoane ranite, din care 146 au fost spitalizate. In saptamanile de dupa incendiu au decedat alte 33 de persoane. A fost cel mai grav incendiu din Romania dintr-un club de noapte si cel mai grav accident din tara de dupa anul 1989, depasind dupa numarul de decese accidentul aviatic de la Balotesti din 1995 in care au murit 60 de persoane.