Cristian Tudor Popescu a rabufnit dupa filmarile din Colectiv: „O imagine zguduitoare a unei Romanii lipsite de aparare! Banicioiu este un criminal! Acest om arestabil pe loc”!

13

Jurnalistul Cristian Tudor Popescu a comentat la Digi24 imaginile secrete facute la Colectiv, difuzate de Libertatea, afirmand ca acestea arata „imaginea zguduitoare a unei Romanii lipsite de aparare”.

Loading...

Intr-o interventie telefonica la Digi24, Cristian Tudor Popescu a declarat ca el nu a uitat iesirea pe care a avut-o Raed Arafat imediat dupa tragedie. „Am scris atunci si am vorbit despre asta. Domnul Read Arafat era preocupat sa ne spuna ca interventia impecabila si ca infectii nosocomiale sunt si in Occident”, a spus CTP.

„O imagine zguduitoare a unei Romanii lipsite de aparare. Cred ca vazand asa ceva un roman simte ca are mai multe sase de supravietuire intr-o jungla, decat daca este pus intr-o situatie periculoasa in Romania”.

Jurnalistul spune ca „o gramada de oameni in uniforma au stiut ce s-a intamplat si ca „toti oamenii care au participat la acest spectacol de carnagiu medieval” au tacut timp de patru ani. „Toti oamenii aia in uniforma, par niste impostori.
Raed Arafat insusi vorbeste la telefon. Este prezent acolo, langa oamenii morti, si vorbeste la telefon. in loc sa incerce sa organizeze ceva”, a mai spus CTP. Intrebat daca este posibil ca imaginile sa nu fi ajuns la Raed Arafat, Cristian Tudor Popescu a raspuns: „Este imposibil. Sunt imagini oficiale care au fost predate pe scara ierarhica. Are un tupeu fenomenal, ca si atunci cand a vorbit imediat dupa ce tragedie. Nu avea cat de mica apasare”.

Gazetarul a mai punctat ca in imaginile surprinse de subofiterul care a insotit primul echipaj ISU Bucuresti Ilfov sosit la incendiul Colectiv, nicio persoana medicala nu are „atitudinea medicala”, iar „mortii sunt carati ca niste obiecte”. Se vor gasi justificari. Raed Arafat o sa nege tot. Vor nega tot. Procurorii vor trebui sa dovedeasca.

Rugat sa comenteze cu privire la faptul ca Nicolae Banicioiu nu a venit la Parchetul General pentru audierea in Dosarul Colectiv, CTP a reactionat: „Cum sa vina daca este un criminal? Acest om arestabil pe loc”.