Tatal unei victime din Colectiv: „Arafat a mintit, minte si va minti in continuare! Noua copiii nu ni-i mai aduce nimeni inapoi, dar hai sa recunoastem. Suntem praf”

35

Eugen Iancu, presedintele Asociatiei Colectiv si tata al unui tanar care si-a pierdut viata in spital dupa ce a scapat de flacarile din Colectiv, l-a acuzat de minciuna pe Raed Arafat, coordonatorul Departamentului pentru Situatii de Urgenta. Intrat in direct la Digi24 dupa ce in presa au aparut inregistrari video cu primele minute ale interventiilor pompierilor la Colectiv, Iancu l-a acuzat pe Arafat ca a cerut documente din Ministerul Sanatatii, dupa ce a aflat ca a fost citat la Parchetul General.

Loading...

Cat despre inregistrarile ascunse timp de 4 ani, Iancu a declarat ca nu le-a vazut dar ca stie din marturiile celor direct implicati ce s-a intamplat in acea noapte de iad.

„Sunt patru ani de cand incerc sa transmit, m-am luptat pentru acea plangere penala (impotriva lui Raed Arafat, Nicu Banicioiu, Victor Ponta n.r.) pentru ca stiam ce s-a intamplat acolo. Au fost pompieri din cei prezenti cu care am vorbit, care au venit ei la mine si care mi-au povestit cu lacrimi in ochi, cerandu-si iertare. in tot timpul asta, Raed Arafat a mintit, minte si va minti in continuare”, a declarat Iancu.

Eugen Iancu a mai declarat ca in plangerea penala a scris ca interventia de la clubul Colectiv „a fost un haos, nu a existat triere, nu a existat coordonare, nu a existat nimic.”

„La 30 minute cand primul ranit a ajuns prin propriile mijloace, desi avea mainile foarte arse, la Spitalul Universitar habar nu avea nimeni de incendiu. S-au falsificat acte. Raniti care au ajuns cu masinile proprii au fost trecuti si li s-au decontat bani SMURD, ca si cum ar fi ajuns cu masinile SMURD, desi au martori ca au fost adusi de prieteni”, a declarat Eugen Iancu.

„Poate cineva il intreaba pe domnul Arafat, care nu stie nimic, ce a facut in ultimele zile in Ministerul Sanatatii? Ce acte a cerut si ce acte a luat? La fel si Banicioiu. S-au agitat foarte mult de cand au primit citatiile. Au amenintat in Ministerul Sanatatii si au cerut documente pe care nu trebuiau sa le obtina. in primii doi ani, Augustin Lazar a facut tot ce s-a putut ca aceasta plangere penala sa nu mearga mai departe, din pacate procuratura a sustinut”, a mai spus el.

Eugen Iancu a sustinut ca se va minti in continuare pe acest caz: „Pentru ca Arafat va veni iar si va spune ca extraterestrii vor sa ii privatizeze munculita lui de 20 ani, sunt placile pe care le stim cu totii. Este timpul sa recunoastem situatia, noua copiii nu ni-i mai aduce nimeni inapoi, dar hai sa recunoastem. Suntem praf. Ne place sa aparem la televizor”.

„Apropo, stiti ca pe masinile SMURD nu se moare? Ca raportul e zero? Culmea, toata lumea moare in spital. Numai ca sa dam bine in cifre. Adevarul e ca se moare, sunt accidente. Ce facem dupa?”, a declarat Iancu.

De partea sa, Raed Arafat sustine, intr-o postare pe Facebook, ca nu stie ce greseli a comis in noaptea dramei si ca el unul nu se face vinovat de intarzierea transferurilor ranitilor in strainatate, lucru pe care i-l reproseaza victimele de la Colectiv si rudele lor.

„Nu stiu ce greseli am comis in prima noapte. Ca si oricare interventie la o catastrofa, lucrurile nu pot fi perfecte niciodata, insa daca este sa vorbim de greseli trebuie sa inteleg despre ce greseli vorbeste dansul si sper sa nu fie vorba de cele mentionate in raportul corpului de control al PM pentru ca la acuzatiile din raportul respectiv am raspuns printr-un raport amplu care se gaseste pe site-ul DSU”.

„impreuna cu colegii de la DSU si cu secretarul de stat de la Ministerul Sanatatii, am stat zi si nopate la mine in birou ca sa organizam transferurile nu sa le intarziem. La ce spun este martor si domnul Vlad Voiculescu care a stat cu noi in calitate de voluntar si a vazut cu ochii lui cateva zile ce si cum s-a muncit”, scrie Arafat, drept comentariu la un articol publicat de Libertatea.

Nu in ultimul rand, Arafat sustine ca „unele persoane”, carora nu le da numele, au lucrat pe emotiile parintilor si publicului si au cultivat „o ura greu de controlat, dand informatii false, denigratoare, si speculand fiecare actiune realizata de noi intr-un mod negativ.”