CSAT a avizat favorabil proiectul de buget pentru anul 2020. Cresc bugetele SRI, STS, SPP. Armata va avea 2% din PIB

7

Consiliul Suprem de Aparare a tarii a avizat favorabil bugetul pentru anul 2020 pentru institutiile din domeniul apararii si oridinii publice. De asemenea, au fost avizate pozitiv si bugetele serviciilor secrete. Conform proiectului de buget, Apararea va avea si in 2020 o alocare de 2% din PIB.

Loading...

„Subiectul analizat in cadrul sedintei a fost proiectul cu propunerile de buget pentru anul 2020 ale Ministerului Apararii Nationale, Ministerului Afacerilor Interne, Serviciului Roman de Informatii, Serviciului de Informatii Externe, Serviciului de Telecomunicatii Speciale si ale Serviciului de Protectie si Paza, document care a fost avizat favorabil de catre Consiliul Suprem de Aparare a Ţarii.

Astfel, Ministerului Apararii Nationale i s-a mentinut alocarea si in anul 2020 a 2% din PIB, procent convenit prin Acordul politic national privind cresterea finantarii pentru Aparare. Fondurile avizate vor permite finantarea derularii programelor de inzestrare a Armatei Romaniei.

Sumele avizate pentru celelalte institutii din domeniul apararii tarii si securitatii nationale vor asigura indeplinirea misiunilor si obiectivelor stabilite si asumate de catre acestea”, se arata in comunicatul de presa al Administratiei Prezidentiale.

Ministerul Apararii va avea cu 3,2 miliarde de lei mai mult fata de anul 2019. Bugetul SIE scade cu 10 milioane de lei, in timp ce bugetul SRI creste cu 200 de milioane de lei, cel al STS cu 35 de milioane, iar bugetul SPP cu 46 de milioane.

Guvernul Orban urmeaza sa isi asume raspundere pe proiectul de buget pana la finalul anului.