Klaus Iohannis, dupa primirea noului ambasador al SUA: Suntem hotarati sa continuam Parteneriatul strategic!

13

Presedintele Klaus Iohannis l-a primit marti, la Palatul Cotroceni, pe ambasadorul agreat al Statelor Unite ale Americii la Bucuresti, Adrian Zuckerman, cu ocazia prezentarii scrisorilor de acreditare.

Loading...

„Am avut o prima discutie foarte buna. Suntem hotarati sa continuam Parteneriatul strategic foarte bun pe care il avem. Domnul ambasador este foarte dispus sa se implice total in dezvoltarea tuturor aspectelor acestui parteneriat. Am reiterat impreuna aspectele cele mai importante, intalnirile pe care le-am avut cu presedintele Trump, faptul ca Romania in NATO este un partener serios, credibil, care isi aloca resursele promise. in partea de economie, am convenit sa continuam intr-un ritm accelerat toate demersurile pentru a convinge investitorii americani sa vina in Romania si sa continuam proiectele foarte bune care sunt in curs”, a declarat Iohannis, la Palatul Cotroceni, dupa primirea lui Zuckerman.

In cursul dupa-amiezii, diplomatul american va avea o intrevedere cu premierul Ludovic Orban, la Palatul Victoria.

„Ambasadorul Adrian Zuckerman a inmanat astazi Presedintelui Romaniei Klaus Iohannis, scrisorile prin care domnul Donald J. Trump, Presedintele Statelor Unite ale Americii, il acrediteaza in calitate de Ambasador extraordinar si plenipotentiar al Statelor Unite ale Americii in Romania”, scrie si Ambasada SUA.

Sambata, noul ambasador american acreditat in tara noastra a fost primit de ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, context in care acesta din urma a reamintit obiectivul, de mare importanta pentru cetatenii romani, al accederii tarii noastre in Programul Visa Waiver.

Adrian Zuckerman a fost confirmat in functie de Senatul american pe 20 noiembrie. El il inlocuieste la Bucuresti pe Hans Klemm, care a parasit Romania sambata trecuta.