Adrian Mititelu a fost condamnat la 3 ani de inchisoare cu executare: Fac puscarie nevinovat

78

Patronul FC U Craiova, Adrian Mititelu, a fost condamnat, joi, la 3 ani de inchisoare cu executare in dosarul privind transferul lui Mihai Costea la FCSB. In prima instanta, Mititelu a fost achitat, insa decizia Tribunalului Dolj este definitiva, informeaza Mediafax.

Decizia prin care Adrian Mititelu a fost achitat a fost atacata de Parchetul de pe langa inalta Curte de Casatie si Justitie – DNA Serviciul Teritorial Craiova si Statul roman – ANAF Bucuresti prin DGRFP Craiova.

Loading...

Rejudecand, Tribunalul Dolj a dispus schimbarea incadrarii juridice si l-a condamnat pe Adrian Marin Mititelu la 3 ani inchisoare pentru comiterea infractiunii de evaziune fiscala, pedeapsa ce se va executa in regim de detentie.

Instanta i-a interzis lui Mititelu dreptul de a fi ales in autoritatile publice sau in orice alte functii publice si dreptul de a ocupa o functie ce implica exercitiul autoritatii de stat, cu titlu de pedeapsa complementara, pe o durata de 3 ani si dreptul de a fi fondator, administrator, director sau reprezentant legal la societatiile reglementate de Legea nr. 31/1990, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare.

in acelasi dosar, Gigel Preoteasa, secretar al aceluiasi club, a fost condamnat la 2 ani si 6 luni de inchisoare pentru evaziune fiscala, pedeapsa urmand sa fie cu suspendare sub supraveghere, si stabileste un termen de supraveghere de 3 ani. Pe parcursul termenului de supraveghere, inculpatul va presta o munca neremunerata in folosul comunitatii in cadrul institutiilor stabilite de Primariei Municipiului Craiova, pe o perioada de 60 de zile lucratoare.

Decizia de joi a Tribunalului Dolj este definitiva.

Potrivit procurorilor, la data de 31 ianuarie 2011, „urmare a unor debite foarte mari pe care SC Fotbal Club U Craiova SA le avea catre bugetul consolidat al statului, in cadrul procesului de executare silita, declansat impotriva societatii in vederea recuperarii creantelor fiscale in suma de 9.906.095 lei, Ministerul Finantelor Publice – Agentia Nationala de Administrare Fiscala a intocmit un proces verbal de sechestru pentru bunuri mobile, prin care au fost indisponibilizate drepturile federative de joc ale celor 39 de jucatori de fotbal, care activau in baza unor contracte de munca/conventii civile in echipa Universitatea Craiova”.

ANAF s-a constituit parte civila cu suma de 4.032.764 lei, iar clubul cesionar cu suma de 5.627.864 lei.

Adrian Mititelu, prin intermediul secretarului general, Gigel Preoteasa, ar fi incheiat la data de 23 martie 2011 acordul de transfer al unui jucator, in conditiile in care in timpul executarii silite clubul „nu putea dispune de acestea decat cu aprobarea data de Agentia Nationala de Administrare Fiscala, dupa achitarea integrala a sumelor inscrise in titlul executoriu, cu conditia constituirii unei garantii la nivelul sumei poprite sau cu conditia virarii contravalorii indemnizatiei de transfer a jucatorului in contul indicat de organul fiscal”, spun procurorii.

Ulterior, in baza acordului, Adrian Mititelu ar fi incasat 24 martie 2011, intr-un cont bancar deschis in aceiasi zi la indicatia sa, contravaloarea sumei de 1.100.000 euro (5.627.864 lei), bani din care, in aceiasi zi, s-au efectuat ulterior mai multe plati, explica DNA.

Potrivit sursei citate, din suma de bani incasata au fost achitate drepturi salariale ale angajatilor clubului, iar o suma importanta a fost transferata in contul unei societati comerciale controlata prin interpusi de Adrian Mititelu. Suma ramasa a fost executata de banca, banii fiind transferati in contul pus la dispozitie de organul fiscal.

In ceea ce priveste transferul, „nu a putut fi inregistrat in Liga Profesionista de Fotbal, intrucat reprezentantii legali ai acestui organism au comunicat cumparatorului ca jucatorul nu putea face obiectul transferului, deoarece Agentia Nationala de Administrare Fiscala instituise sechestru asupra drepturilor federative de joc ale acestuia. Aceasta imprejurare nu a fost cunoscuta la data de 23 martie 2011 de catre semnatarii acordului de transfer din partea clubului cesionar, care, daca ar fi cunoscut-o, nu ar fi incheiat acordul de transfer si nu ar fi achitat integral suma prevazuta in acest act”, se arata in comunicatul de presa al parchetului.

Agentia Nationala de Administrare Fiscala – Directia Generala Regionala a Finantelor Publice Craiova s-a constituit parte civila cu suma de 4.032.764 lei, iar clubul cesionar cu suma de 5.627.864 lei.

Adrian Mititelu: Fac puscarie nevinovat

„Desi mi s-a furat o echipa intreaga, desi mi-au luat altii jucatori, am ajuns tot eu sa ma duc sa fac puscarie, pentru jucatorii furati de altii. E o decizie care nu are nicio legatura cu aplicarea actului de justitie, este o condamnare facuta de ‘mafia’ din justitie, deranjata de ce am facut in acesti ani. Am facut fel si fel de plangeri, acum am fost executat. Este o executie ordinara, fara nicio acoperire legala. Este vorba despre jucatorul Costea Mihai Alexandru, care a ajuns la Steaua in baza excluderii echipei Universitatea Craiova si nu in baza acelui act de transfer, care nu s-a mai finalizat. Toti cei 39 de jucatori au fost luati prin actul de excludere, niciunul nu a plecat printr-un transfer”, a spus Mititelu.

„Curtea de Apel Bucuresti i-a achitat pe (Mircea) Sandu si pe (Dumitru) Dragomir, iar eu sunt condamnat. Pentru un jucator care a ajuns la Steaua din postura de jucator liber de contract. Nu s-a furat niciun ban. Am probat. Sandu si Dragomir au fost achitati pentru cei 39 de jucatori, inclusiv Mihai Costea. O s-o atac pe caile extraordinare, o sa-mi caut drepturile mai departe. Va rog sa ma credeti ca este o mare nedreptate si fac puscarie nevinovat. Nu am facut nicio fapta ilegala, este un abuz si totul are legatura cu lupta mea de a readuce echipa in prim plan. Timpul va demonstra ca fac inchisoare total nevinovat”, a adaugat Mititelu conform Digi Sport.