Bogdan Olteanu a fost condamnat definitiv la 5 ani de inchisoare. Fostul sef al Camerei Deputatilor a primit sentinta in ziua in care a implinit 49 de ani

34

Fostul presedinte al Camerei Deputatilor Bogdan Olteanu a fost condamnat definitiv, joi, de Curtea de Apel Bucuresti, la 5 ani de inchisoare cu executare pentru savarsirea infractiunii de trafic de influenta, intr-un dosar in care este acuzat ca a primit un milion de euro de la omul de afaceri Sorin Ovidiu Vintu. Bogdan Olteanu a primit sentinta finala chiar in ziua in care implineste varsta de 49 de ani.

”In temeiul art.421 pct.2 lit.a din Codul de procedura penala, admite apelul declarat de inculpatul OLTEANU BOGDAN impotriva Sentintei penale nr.1960 din data de 24 decembrie 2019, pronuntata de Tribunalul Bucuresti – Sectia I Penala, in Dosarul nr.20082/3/2017.

Loading...

Desfiinteaza, in parte, sentinta penala apelata si, in fond, rejudecand: Reduce pedeapsa principala aplicata inculpatului OLTEANU BOGDAN pentru infractiunea de trafic de influenta, prev. de art.291 alin.1 Cod penal rap. la art.6 din Legea nr.78/2000 cu aplicarea art.5 Cod penal, de la 7 ani inchisoare la 5 ani inchisoare, mentinand pedepsele complementare si accesorii aplicate aceluiasi inculpat prin sentinta apelata.

In temeiul art.424 alin.3 Cod de procedura penala rap. la art.72 Cod penal, deduce din pedeapsa principala de 5 ani inchisoare aplicata inculpatului perioada retinerii, a arestarii preventive si a arestului la domiciliu, de la 29.07.2016 la 20.10.2016, inclusiv. Mentine celelalte dispozitii ale sentintei penale apelate”, se arata in decizia instantei.

Olteanu a fost condamnat in 24 decembrie 2019 la 7 ani de inchisoare in dosarul in care a fost acuzat de DNA ca a primit de la omul de afaceri Sorin Ovidiu Vintu un milion de euro si sprijin electoral constand in servicii de marketing si consultanta, in schimbul interventiilor la premierul de la acea data, Calin Popescu Tariceanu, pentru numirea lui Liviu Mihaiu in functia de guvernator al Deltei Dunarii. El a atacat decizia cu apel.

Bogdan Olteanu a fost trimis in judecata in 18 octombrie 2016, pentru trafic de influenta, fiind acuzat ca in 2008, cand era presedinte al Camerei Deputatilor, a primit de la omul de afaceri Sorin Ovidiu Vintu un milion de euro si sprijin electoral constand in servicii de marketing si consultanta, in schimbul interventiilor la premierul de la acea data, Calin Popescu Tariceanu, pentru numirea lui Liviu Mihaiu in functia de guvernator al Deltei Dunarii.

Banii de la Sorin Ovidiu Vintu ar fi ajuns printr-un intermediar la Bogdan Olteanu, fiind dati in biroul acestuia din PNL, au aratat procurorii in rechizitoriu.

Transferul banilor ceruti de Bogdan Olteanu ar fi fost facut dintr-un cont bancar deschis in Cipru si intr-unul din Bulgaria, deschis de o firma inregistrata in Delaware, Statele Unite. Din contul din Bulgaria, banii au fost retrasi in numerar in trei transe, in 28-30 octombrie 2008, au mai stabilit procurorii.