Romania intra in carantina partiala. Klaus Iohannis a anuntat masurile care vor intra in vigoare

60

Klaus Iohannis a anuntat noi masuri stricte de restrictie care ar urma sa intre in vigoare in perioada urmatoare. Presedintele a prezidat sedinta de Guvern si a anuntat ca circulatia pe timpul noptii va fi interzisa, mastile vor fi obligatorii peste tot, in toata tara, targurile si pietele vor fi inchise, iar scolile vor trece toate in online. Premierul Ludovic Orban a anuntat ca masurile vor intra in vigoare de luni.

„Am avut astazi aproape 10.000 de cazuri noi. Am avut si astazi prea multi care au decedat si trebuie sa fim foarte realisti. Sunt necesare masuri ferme pentru a controla extinderea pandemiei.

Loading...

Masurile care s-au luat pana acum nu mai sunt suficiente. Sunt necesare masuri in plan national precum scolile sa treaca toate in online. Angajatii si din public si din privat sa treaca la telemunca peste tot unde este posibil.

Magazinele trebuie sa fie inchise seara la ora 9:00. Circulatia pe timpul noptii trebuie restrictionata. Petrecerile trebuie interzise. Targurile si pietele trebuie inchise. Portul mastii trebuie sa devina obligatoriu peste tot in tara indiferent daca sunt locuri publice din interior sau din exterior.

Firmele trebuie sa isi decaleze programul de functionare.

Vrem sa dam sanse medicilor sa trateze cazuri grave in spitale si ne dorim sa continue activitatile economice”, a spus Klaus Iohannis.

Premierul Ludovic Orban a anuntat ca masurile vor intra in vigoare de luni.

Masurile anuntate de presedintele Klaus Iohannis urmeaza sa fie propuse in sedinta Consiliului National pentru Situatii de Urgente si mai apoi aprobate in sedinta de guvern.