Intr-un an de guvernare, PNL a deblocat constructia spitalelor regionale si mari proiecte de infrastructura. Care sunt acestea

37

In plina pandemie si criza economica mondiala, doar intr-un an de zile, Partidul National Liberal a reusit sa faca mai mult decat a reusit sa faca guvernarea anterioara in 3 ani. Sa luam exemplul fondurilor europene, unde in primele opt luni din 2020, Guvernul PNL a reusit sa atraga 2,6 miliarde de euro, iar pana la finalul lunii octombrie vor fi absorbite, in total, 3,2 miliarde de euro. Ca o comparatie, in guvernarea PSD, anul trecut, a reusit sa atraga doar 1 miliard de euro. La un calcul simplu ne putem da seama ca in mai putin de 1 an, guvernarea PNL a atras de 3 ori mai multe fonduri europene decat intr-un an de guvernare PSD.

Cea mai ampla modernizare a infrastructurii de transport

in Guvernarea PNL au fost finalizate, deblocate sau incepute proiecte majore de infrastructura: linia de metrou „Drumul Taberei – Eroilor”, conexiunea feroviara Gara de Nord – Aeroportul Otopeni, Autostrada Sibiu – Pitesti, sunt doar cateva exemple importante in acest sens.

Loading...

in martie 2020, Guvernul Orban a deschis santierul autostrazii Sibiu – Pitesti (25% din lucrarile la tronsonul Sibiu – Boita sunt deja executate), iar in septembrie a obtinut de la Comisia Europeana 875,5 milioane euro fonduri nerambursabile, o prima alocare pentru finantarea a 53 din cei 122 de kilometri ai autostrazii ce va traversa Carpatii.

De asemenea, Guvernul PNL a reusit deblocarea proiectelor precum Autostrada Transilvania, Drumul expres Craiova-Pitesti, Centura Bucuresti, Autostrada A7: Ploiesti – Buzau – Focsani – Bacau – Pascani – Suceava – Siret sau Autostrada A13: Brasov – Bacau.

in acest moment, Romania are peste 400 de kilometri de autostrada si de drumuri expres in implementare, precum si 23 de proiecte de modernizare a retelelor primare de cale ferata. De asemenea, aproape 2 miliarde de euro vor fi investite pentru modernizarea si extinderea aeroporturilor din cadrul retelei primare: Bucuresti, Cluj, Constanta, Timisoara, Sibiu si peste 1 miliard de euro pentru aeroporturile din reteaua secundara – Tuzla, Suceava, Brasov, Targu Mures, Baia Mare, Satu Mare, Oradea.

Spitalele regionale prind contur

Spitalele regionale promise de PSD si inscrise si pe lista de obiective a mult trambitatului program de guvernare din 2016 au ramas la stadiul de idee. insa, datorita Guvernului PNL, in doar sase luni de la instalare, au fost semnate contractele de finantare pentru cele trei spitale regionale – Iasi (investitie 500 mil. euro), Cluj (investitie de 540 mil. euro.) si Craiova (603 mil. euro). Valoarea totala este de 1,622 mld euro, iar capacitatea de spitalizare totala este de 2506 paturi.

De asemenea, Guvernul PNL s-a angajat in constructia unui nou spital judetean la Sibiu, care va avea o finantare de 500 de milioane de euro din Programul National de Recuperare si Rezilienta.

Guvernul PNL aduce gazul romanesc in casele romanilor

Romania este printre tarile cu cele mai mari resurse de gaz natural din Uniunea Europeana, insa are cel mai mic procent din populatie racordat la reteaua de gaz, doar 36% dintre cetateni.

Astazi, Guvernul PNL aduce gazele naturale in casele romanilor, alocand 1 miliard de euro din fonduri europene pentru extinderea retelelor locale. Sunt prevazute a fi racordate un numar de 30.000 de gospodarii la reteaua de distributie de gaze naturale, pe langa infiintarea de retele de distributie. De asemenea, se vor putea finanta activitati care prevad extinderea retelei actuale.

Importante proiecte de apa si canal, deblocate in doar opt luni

Guvernul PNL a gasit solutii pentru deblocarea proiectelor de apa si canalizare vitale pentru romani. Astfel, a reusit incheierea contractelor de finantare pentru retele de apa-canalizare in zone precum Satu Mare, Municipiul Bucuresti, Olt, Onesti, Suceava, Bistrita Nasaud sau Medias.

Alegerile din 6 decembrie sunt alegeri decisive pentru Romania, sunt alegeri prin care romanii decid continuarea investitiilor reale in infrastructura, in sanatate, educatie sau administratie, lucru pe care doar o guvernare liberala cu majoritate solida in Parlament il poate realiza.