Vesti bune pentru diaspora. Klaus Iohannis a promulgat legea care permite votul prin corespondenta si votul anticipat!

7

Presedintele Klaus Iohannis anunta ca a promulgat, marti, noua lege electorala. Legea introduce votul anticipat, permite votul prin corespondenta si permite votarea si dupa ora 21:00.

Loading...

„Promulg astazi legea care ar trebui sa le asigure romanilor din strainatate posibilitatea de a-si exercita dreptul de vot fara sa mai fie nevoiti sa astepte ore in sir la coada si fara sa se teama ca nu vor putea sa voteze pana la inchiderea urnelor.

Modificarea legislatiei electorale are ca punct de plecare recomandarile grupului de lucru creat la nivelul Administratiei Prezidentiale imediat dupa scrutinul din luna mai.

Noua lege introduce votul anticipat, permite votul prin corespondenta si reprezinta un prim pas menit sa creeze conditii pentru exercitarea dreptului de vot de catre toti cetatenii aflati la rand si in sectia de votare chiar si dupa ora 21.00.

Solicit Guvernului, in special Ministerului Afacerilor Interne si Ministerului Afacerilor Externe, Autoritatii Electorale Permanente si Ministerului pentru Romanii de Pretutindeni sa dea dovada de maxima responsabilitate pentru punerea in aplicare a legii si pentru organizarea in bune conditii a votului”, a declarat presedintele Romaniei.