Coalitia penalilor nu se dezminte. Viorica Dancila a instalat la CNAS un fost sef cercetat de DNA. Prejudiciul e de 16 milioane de euro! „Avem nevoie de un specialist”

40

Viorica Dancila l-a aparat disperata pe noul presedinte al Casei Nationale a Asigurarilor de Snatate (CNAS), Vasile Ciurchea, care este cercetat de DNA intr-un dosar penal.

Loading...

„Am vazut aceste lucruri, dar am considerat ca avem nevoie de un specialist. Sunt probleme, el cunoaste sistemul, foarte bine pregatit. Am cerut demisia, l-am demis pe Vulcanescu. De ce l-am numit pe Ciurchea? Da, a fost un dosar in 2012, dar nu a fost audiat, nu a fost nici o acuzatie la adresa sa. Daca va aparea cel mai mic lucru care sa ateste faptul ca dl Ciurchea a incalcat legea, cu siguranta il vom schimba. Dar acum avem nevoie de un specialist. E o numire provizorie”, a declarat Dancila.

Cand i s-a atras atentia ca Ciurchea este urmarit penal si ca PSD a sustinut ca si-a invata lectia dupa alegerile din 26 mai, Dancila a raspuns: „E o directiva UE care spune ca exista prezumtia de nevinovatie. Trebuie sa o aplicam pentru toti. Cat timp dansul nu e judecat, nu vad un impediment. Daca va fi trimis in judecata, e normal sa il eliberam din functie. Vom vedea cum decurg lucrurile”.

Presedintele interimar al CNAS, Razvan Teohari Vulcanescu, a fost demis marti de premierul Viorica Dancila. Viorica Dancila a dispus si trimiterea la CNAS a Corpului de control, pentru verificari.

Vasile Ciurchea este cercetat de DNA, alaturi de alte persoane care detin sau au detinut functii de conducere in cadrul Casei Nationale de Asigurari de Sanatate, intr-un dosar de coruptie in care prejudiciul este estimat la peste 16 milioane de euro. Faptele cercetate de procurori vizeaza contractele incheiate privind sistemul informatic.

Singura persoana cercetata in acelasi dosar ca si Vasile Ciurchea care mai ocupa in acest moment o functie de conducere in cadrul CNAS este Liliana Maria Mihai, directorul Directiei Juridic, Contencios si Acorduri Internationale din cadrul Casei.

Alaturi de Vasile Ciurchea si Liliana Mihai, in dosar mai sunt cercetati Valeriu Simion, vicepresedinte al CNAS la data faptelor, Leana Stoea, director general adjunct al CNAS la data faptelor, Mihai Bejat, director la Directia Tehnologia Informatiei din cadrul CNAS la data faptelor, Ovidiu Munteanu, director la Directia Juridic si Contencios din cadrul director la Directia Juridic si Contencios din cadrul CNAS la data faptelor, Irinel Popescu, fost presedinte al CNAS, Maria Mihaela Constantin, fost director general adjunct si Istvan Lucian Medves, fost director la Directia Tehnologia Informatiei.

Vasile Ciurchea a demisionat de la conducerea Casei in martie 2016 tot in urma unui scandal legat de nefunctionarea sistemului cardului de sanatate.