Vaccinul Novavax impotriva COVID-19 are o eficacitate de 89%, dar este mai putin eficient impotriva variantei sud-africane

27

Studiile clinice ale vaccinului impotriva COVID-19 dezvoltat de compania americana Novavax au aratat o eficacitate de 89,3%, a anuntat joi compania. In studiile din faza a treia au fost implicate peste 15,000 de persoane, relateaza AFP, citata de Agerpres.

Vaccinul candidat „NVX-CoV2373 are potentialul de a juca un rol important in rezolvarea acestei crize globale de sanatate publica”, a spus CEO-ul companiei, Stanley Erck.

Loading...

Totusi, acest vaccin este mult mai putin eficient impotriva variantei noului coronavirus identificate pentru prima data in Africa de Sud, pe care oamenii de stiinta o considera mai contagioasa.

Premierul britanic Boris Johnson a declarat joi ca este o veste buna faptul ca vaccinul Novavax s-a dovedit a fi eficient in studiile din Regatul Unit.

„Autoritatea noastra de reglementare a medicamentelor va evalua acum vaccinul, care va fi produs in Teesside (nordul Angliei). Daca va fi aprobat, avem o comanda de 60 de milioane de doze”, a scris pe Twitter premierul britanic, potrivit Reuters.