Avertismentul meteorologilor: De vineri seara, vor fi polei, lapovita si ninsoare in aproape toata tara

97

Meteorologii au transmis o informare de lapovita si ninsoare, dar si de polei, valabila de vineri seara pana sambata. Astfel, de vineri ora 18.00 pana sambata ora 10.00, vor fi precipitatii mixte, polei si vant puternic, potrivit ANM.

In intervalul mentionat, vor fi precipitatii predominant sub forma de ploaie si lapovita si local se va depune polei, indeosebi in centrul, sudul si estul tarii, precum si la munte, la altitudini mai mici de 1400 m, determinand, partial, topirea stratului de zapada existent.

Loading...

Cantitatile de apa vor depasi, local, 15 – 20 l/mp, cu precadere in Carpatii Occidentali si in nordul Carpatilor Orientali. in zona montana inalta, mai ales la peste 1700 m, va ninge, iar vantul va avea intensificari, cu rafale, in general, de 60 – 70 km/h, spulberand zapada.

Astfel de fenomene se vor semnala si in seara zilei de duminica (31 ianuarie), precum si in noaptea de duminica spre luni (31 ianuarie / 1 februarie) in regiunile estice, sud-estice si centrale, precum si la munte, iar in prima parte a zilei de luni (1 februarie), mai ales in nord-estul teritoriului.