Avertizare de la meteorologi! Vant puternic, ploi, lapovita si ninsori. Cum va fi vremea in zilele urmatoare

9

Iarna se intoarce la munte pe final de sezon, in timp ce in restul teritoriului, ploile vor fi abundente. Astazi, vor fi averse in special in est, in sud-est si in centru, iar la munte va ninge. Izolat, cantitatile de apa vor depasi 15 l/mp.

In Baragan si Dobrogea vor fi descarcari electrice si, posibil, grindina. Din orele noptii, vor cadea precipitatii mixte in Transilvania, Banat, Crisana si Maramures, iar la munte vor continua ninsorile viscolite. Vantul va avea intensificari indeosebi la altitudini mari, unde va depasi viteze de 90 km/h. Acesta va sufla cu viteze de 70 km/h si in Oltenia si in sud-vestul tarii. Valorile termice vor mai urca pana la 14 grade doar in sudul Munteniei si in Dobrogea.

Loading...

Vineri, precipitatiile se vor extinde dinspre regiunile vestice si vor cuprinde cea mai mare parte a tarii: la munte si in Maramures vor fi ninsori, in Transilvania vor fi mixte, iar in rest, va ploua. Vantul va ramane activ si pe creste va depasi viteze de 100 km/h. Sambata, precipitatiile vor fi izolate si se vor semnala in special in estul tarii. Duminica, ploile se vor extinde din nou in jumatatea vestica a teritoriului, iar temperaturile nu vor mai trece de 13 grade Celsius.

In orele urmatoare, atmosfera se va raci semnificativ in Bucuresti si nu vor fi mai multe de 12 grade Celsius. Norii vor acoperi treptat cerul si vor aparea ploi slabe trecatoare. Vantul va atinge viteze de 55 km/h, iar presiunea atmosferica va creste.

La munte, astazi, va ninge si pe alocuri se va depune strat consistent de zapada. La altitudini mari, vantul va avea viteze de peste 90 km/h si va spulbera zapada. Maine, rafalele vor deveni tot mai intense, iar aria ninsorilor se va extinde treptat dinspre masivele vestice. Sambata vor mai fi fulguieli izolate pe timpul zilei, dar duminica, ninsorile vor reveni in toata zona montana, insa vantul va mai avea doar intensificari temporare.