Un pianist celebru isi anuleaza concertele din Germania pentru a veni de 10 august la Bucuresti!

4

Pianistul german Davide Martello a anuntat pe Facebook ca si-a anulat urmatoarele concerte din Germania pentru ca in data de 10 august, la Bucuresti va avea loc o mare manifestatie impotriva coruptiei din Romania de la care nu vrea sa lipseasca.

Loading...

„Imi pare rau ca sunt nevoit sa anulez urmatoarele concerte in Germania. Va fi o mare demonstratie pe 10 august la Bucuresti impotriva coruptiei din Romania. Anul trecut, la aceeasi demonstratie pasnica, Jandarmeria a folosit gaze lacrimogene impotriva propriului popor si vreau sa-i ajut de data aceasta in asa fel incat sa se ascunda in spatele pianului meu in caz ca Jandarmeria va folosi din nou gaze”, a scris artistul pe Facebook.

Artistul a fost prezent anul trecut, la o luna de la reprimarea violenta a manifestatiei antiguvernamentale din 10 august, cand Jandarmeria a intervenit in forta pentru a elibera Piata, unde a sustinut un concert. Protestul a fost intitulat „Gust de libertate/ A taste for freedom”, aminteste news.ro.

Pianistul Davide Martello este celebru pentru faptul ca si-a dus pianul in multe zone de conflict din lume, cum ar fi in Piata Taksim din Istanbul, la Battaclan, in Euromaidanul din Kiev sau in Afghanistan, unde a sustinut concerte.

Peste 500 de persoane au avut nevoie de ingrijiri medicale pe 10 august, cand fortele de ordine au intervenit pentru evacuarea Pietei Victoria si aproape 800 de plangeri impotriva Jandarmeriei au fost depuse la Parchetul General. Ancheta privind violentele nu a fost finalizata.