PSD, gest sfidator la adresa romanilor: Sebastian Cucos, care conducea Jandarmeria Romana la protestele din 10 august, revine la conducerea Jandarmeriei Capitalei! Este urmarit penal in dosarul violentelor

10

Colonelul Sebastian Cucos, prim-adjunct al inspectorului general al Jandarmeriei Romane, va reveni la conducerea Jandarmeriei Capitalei, au declarat pentru HotNews.ro surse din Ministerul de Interne. Sebastian Cucos era sef al Jandarmeriei Romane in 10 august, cand jandarmii au intervenit in forta pentru dispersarea manifestantilor, sute de persoane fiind ranite si a fost pus sub acuzare de procurori in dosarul 10 august.

Loading...

Surse din Ministerul de Interne au precizat ca Sebastian Cucos revine astfel pe postul de director general al Directiei Generale de Jandarmi a municipiului Bucuresti, post ocupat in perioada iunie 2016 – august 2017, cand a fost imputernicit inspector general al Jandarmeriei Romane. Sebastian Cucos este in concediu, astfel ca nu va coordona echipajele care vor fi mobilizate la protestul anuntat pentru sambata, 10 august, in Piata Victoriei.

Sebastian Cucos il inlocuieste la sefia Jandarmeriei Bucuresti, pe maiorul Laurentiu Cazan, care era imputernicit pe functie. Acesta revine si el pe functia de baza, respectiv sef al unui serviciu de ordine publica din Jandarmeria Bucuresti.

Mutarea are loc la o zi de la schimbarea din functie a sefului Jandarmeriei Romane, Catalin Ionut Sindile, inlocuitorul acestuia fiind seful Jandarmeriei Dolj, Constantin Florea.

Practic, inceteaza imputernicirile pe functie, sefii din jandarmerie – Sebastian Cucos, Catalin Sindile, Laurentiu Cazan – revenind la vechile functii, conform acelorasi surse.

Sebastian Cucos era sef al Jandarmeriei Romane in 10 august, cand jandarmii au intervenit in forta pentru dispersarea manifestantilor, sute de persoane fiind ranite. in 15 august, lui Cucos i-a expirat interimatul la conducerea institutiei, iar in 23 august a fost imputernicit in functia de prim-adjunct al inspectorului general al Jandarmeriei, „pentru asigurarea unei continuitati la comanda institutiei”, dupa cum motiva atunci Ministerul Afacerilor Interne. in locul lui Cucos a fost numit Catalin Sindile, iar Sindile a preluat postul acestuia – prim-adjunct al sefului Jandarmeriei.

In 14 august, la patru zile de la violentele de la mitingul diasporei din Piata Victoriei, Sebastian Cucos – comandant al Jandarmeriei Romane timp de un an – a sustinut o declaratie de presa in care a dat asigurari ca „jandarmii si-au facut datoria” si ca „isi merita respectul”.

A fost prima aparitie publica a lui Cucos dupa reprimarea violenta a manifestatiei din Piata Victoriei. inconjurat de icoane, Sebastian Cucos i-a indemnat atunci pe romani sa nu uite cine ii salveaza de la inundatii si din troiene si a facut apel la calm. El a plecat fara a raspunde vreunei intrebari a jurnalistilor.

in 21 septembrie 2018, Sebastian Cucos a fost pus sub acuzare de catre procurori pentru complicitate la abuz in serviciu si complicitate la participatie improprie la purtare abuziva in dosarul violentelor de la protestul din 10 august 2018 din Piata Victoriei, alaturi de Catalin Sindile, dar si alaturi de seful Jandarmeriei Bucuresti, maiorul Laurentiu Cazan, precum si alaturi de comisarul-sef de politie Mihai Dan Chirica, secretar de stat pentru relatia cu prefectii din Ministerul Afacerilor Interne.