Studiu ingrijorator: Simptomele COVID-19 ar putea fi resimtite pana la noua luni de la infectare

36

Datele sugereaza ca simptomele de Covid-19 pot sa fie resimtite de persoanele care au contractat boala pana la noua luni de la infectare, a declarat, miercuri, consilierul medical sef al Casei Albe, dr. Anthony Fauci, relateaza CNBC.

Cercetatorii Universitatii din Washington au constatat recent ca 30% dintre pacienti au declarat simptome o perioada de pana la noua luni, a spus Fauci reporterilor in timpul unui birefing la Casa Alba.

Loading...

Intre aceste simptome se afla oboseala, dificultati de respiratie, tulburari de somn si altele, pe parcursul multor luni.

Simptomele „Covidului de lunga durata”, numite de cercetatori Sechele post-acute ale Covid-19 (Post-Acute Sequelae of Covid-19 sau PASC) pot aparea „cu mult dupa” infectare, iar gravitatea poate varia de la usoara la „incapacitate”, a mai spus Fauci, care este si director al Institutului National pentru Boli Infectioase si Alergii, noteaza Ziare.com.

„Magnitudinea problemei nu este cunoscuta pe deplin”, a explicat acesta, adaugand ca PASC a fost observata la persoane care nu au avut nevoie spitalizare si la oameni care au avut simptome care nu au facut parte din infectia initiala.