NATO se pregateste de valul al doilea de infectii de COVID-19. Care este planul

239

Tarile NATO au pus la punct un plan de actiune destinat combaterii unui al doilea val de infectii de COVID-19. Cele 30 de state membre ale aliantei militare vor constitui un stoc comun de echipamente medicale si un fond cu resurse financiare, care sa fie folosit pentru achizitia de produse medicale esentiale, a anuntat secretarul general al Aliantei Nord-Atlantice, Jens Stoltenberg, informeaza Agerpres.

„Misiunea principala a NATO”, in contextul pandemiei de coronavirus, este sa asigure „ca aceasta criza sanitara nu devine o criza de securitate”, a declarat Stoltenberg, la finalul a doua zile de discutii intre ministrii apararii din tarile membre NATO, in contextul in care alianta militara incearca sa arate cum isi poate aduce contributia in timpul crizei sanitare.

Loading...

Secretarul general al NATO nu a oferit alte detalii despre dimensiunea fondului sau despre data cand stocul de echipamente medicale va fi disponibil, afirmand ca inca „este prea devreme pentru a spune”, dar a mentionat ca unii aliati au inceput deja sa avanseze angajamente si unele contributii vor fi disponibile „foarte curand”.

Stoltenberg a tinut sa sublinieze contributiile recente ale Aliantei pentru operatiuni civile, cum ar fi transportul pe cale aeriana a unor materiale medicale esentiale si a unor pacienti, precum si ridicarea de spitale de campanie.