Atentie, romani. Alte doua cazuri de infectare cu noua tulpina britanica, depistate in Romania

19

Inca doua cazuri cu noua tulpina de coronavirus din Marea Britanie, cu transmisibilitate crescuta, au fost depistate in Romania, la Institutul Matei Bals. Ambele cazuri sunt din Bucuresti. Niciuna dintre cele doua persoane nu a calatorit in afara tarii, transmite Digi24.

Pacientii sunt in stare generala buna, se afla izolati la domiciliu si sunt supravegheati de medicul de familie conform metodologiei in vigoare, informeaza Ministerul Sanatatii. in prezent, si alte teste de secventializare sunt in prelucrare in cadrul laboratorului INBI „Matei Bals”, cu rezultate in curs.

Loading...

Ministerul Sanatatii recomanda populatiei sa ceara testarea pentru COVID-19 la primele simptome ale bolii.

„Avand in vedere contagiozitatea mai mare a acestei tulpini, in paralel cu Campania nationala de vaccinare, masurile de protectie raman la fel de importante: purtarea corecta a mastii de protectie, evitarea zonelor aglomerate, distantarea sociala si igiena mainilor”, se mai arata in informarea facuta publica de autoritati.
Primul caz de infectare cu tulpina britanica de Covid fusese depistat la Giurgiu

O tanara din Giurgiu a fost primul pacient cu coronavirus din Romania la care a fost identificata tulpina din Marea Britanie a SARS-CoV-2, la inceputul lunii ianuarie. Testul sau a fost prelucrat tot in laboratorul Institutului Matei Bals din Bucuresti.

Tanara in varsta de 27 de ani din Giurgiu, care a prezentat simptome usoare si nu a ramas internata in spital dupa recoltarea probelor, nu a calatorit in Marea Britanie. DSP anunta la momentul repsectiv ca incearca sa afle cu cine a intrat in contact femeia si de la cine s-ar fi putut infecta.

Avand in vedere aparitia noii tulpini in Bucuresti, Ministerul Sanatatii a recomandat astazi Comitetului Municipiului Bucuresti pentru Situatii de Urgenta (CMBSU) amanarea deciziilor de relaxare.