Strigator la cer! Voluntarul care aducea mancare copiilor saraci din Ferentari, izgonit de PSD!

18

Valeriu Nicolae anunta ca nu va renunta la actiunile sale prin care ajuta copiii din Ferentari. Asta dupa ce dupa ce primarul Sectorului 5 si consilierii PSD au votat o hotarare care opreste, practic, proiectul de voluntariat pe care el il desfasura de 12 ani la scoala 136.

Loading...

Fondatorul ONG-ului Policy Center for Roma and Minorities informa zilele trecute ca primarul PSD al Sectorului 5 nu-i mai permite accesul in scoala unde in fiecare saptamana zeci de voluntari tineau lectii si aduceau mancare pentru copiii saraci din mahalaua Capitalei. Acesta sustine ca in schimbul activitatilor pe care organizatia sa o desfasura gratuit, primaria de sector are acum un proiect de patru milioane de euro.

„Practic in acest moment nimic nu se mai poate schimba. Hotararea de Consiliu a fost adoptata prin votul PSD si UNPR. Problema principala este ca autoritatile baga patru milioane de euro intr-un proiect care vine sa ajute mult mai putini copii decat ajutam noi acum, le ofera mult mai putin decat le oferim noi si o fac la scoala unde ne desfasuram noi activitatea, in contextul in care sunt cel putin alte zece scoli in Ferentari care ar fi putut beneficia de un asemenea proeict. Din pacate nu le pot oferi ce le oferi ce faceam noi pentru acesti copii, pentru ca mergeam cu ei la dentist, la medic, mergeam in ghetou dupa ei, le aduceam ce aveau nevoie, un frigider, un aragaz etc. Mai stupid de atat nu poate fi. si totul se intampla pentru ca primarul Daniel Florea a crezut ca eu vreau sa candidez la primarie, in contextul in care am spus de zeci de ori ca nu imi doresc acest lucru. Atat de tampiti pot fi. Apoi, costul proiectului primariei este umflat serios. Tot ce ofera ei ar trebui sa coste maxim 126.000 de euro pe an, si avem in schimb un proiect dn fonduri publice de 4 milioane de euro pe patru ani. Asta este politica PSD-ului. Sper sa se dovedeasca o victorie pirica pentru PSD”, a precizat Valeriu Nicolae.

In urma cu cateva zile, acesta explica intr-o postare pe Facebook modul in care primaria Sectorului 5 a oprit activitatea organizatiei condusa de acesta. „Ticalosie explicata. Pe 19 august primaria sectorului 5 agreeaza ca vor reinnoi contractul Policy Center si automat posibilitatea noastra, a voluntarilor de a continua activitatile cu copiii de la scoala 136. Sunt sunat pe 20 de un om ok din primarie care imi zice ca primarul isi doreste sa ne dea afara si ca pregatesc o hotarare de consiliu caci eu sunt impotriva lui si ca sunt un risc pentru alegeri din partea USR PLUS. Ignor telefonul caci mi se pare mult prea stupida ideea chiar si din partea primarului PSD, mare sustinator al domnului Dragnea. Pe 21 primesc un mesaj prin care sunt rugat sa nu mai intru in scoala in ultimele 2 saptamani dinaintea inceperi scolii. Pe 23 la initiativa primarului apare un proiect de hotarare prin care se vor cheltui 4 milioane de EUR de catre o organizatie care va face exact, dar exact ceea ce am facut noi pe gratis si Policy Center. Primarul cere directoarei scolii in hotararea mentionata sa aloce un spatiu exact ca spatiul pe care il avem noi pentru activitatea noului ONG pentru 4 ani. Tot pe 23 primaria la presiunea mass-media dezminte intr-un comunicat stupid ca ar vrea sa ne dea afara dar ma acuza de „politizare” si spun ca vor face tot ceea ce este posibil sa impiedice aceasi „politizare” a actului educational”, a scris acesta pe Facebook sambata trecuta.

Valeriu Nicolae a fost secretar de stat in Ministerul Muncii in Cabinetul Ciolos, demisionand din partidul fostului premier in aprilie 2019. A fost reprezentant pentru Europa in unul dintre cele mai importante consilii directoare ale Natiunilor Unite – Boardul de Trustees al al inaltului Comisar pentru Drepturile Omului, a fost reprezentant special al Secretarului General al Consiliului Europei. A fost desemnat cetateanul european al anului de catre Parlamentul European in 2013, si a castigat Premiul UNICEF in 2012. Activitatea in Ferentari a inceput-o in anul 2008, in fiecare weekend zeci de voluntari vin si fac temele cu copiii de acolo si se asigura ca au ce manca si cu ce se imbraca.