Dancila le asigura sinecuri apropiatilor! Si-a numit purtatorul de cuvant consul general la Shanghai!

18

Nelu Barbu, purtatorul de cuvant al Executivului, a fost numit consul general al Romaniei la Shanghai printr-o hotarare aprobata de Guvern in sedinta de luni.

Loading...

Decizia a fost publicata marti in Monitorul Oficial.

„Guvernul Romaniei adopta prezenta hotarare. Domnul Nelu Vasile Barbu se numeste consul general, sef al Consulatului General al Romaniei la Shanghai, Republica Populara Chineza”, se arata in proiectul de hotarare publicat in MO.

Nelu Barbu s-a nascut in 1982, a absolvit cursurile Colegiului National Ienachita Vacarescu din Tirgoviste si apoi a fost licentiat al Universitatii Valahia Targoviste in Drept Penal.

Pe 5 februarie 2018 el a fost numit consilier de stat in cadrul aparatului de lucru al premierului, devenind purtatorul de cuvant al Guvernului Dancila.

Anterior, in 2017, el fusese consilierul ministrului pentru Mediul de Afaceri, Comert si Antreprenoriat, Alexandru Petrescu, in Cabinetul Grindeanu.

Inainte de functiile guvernamentale, Nelu Barbu a fost, jurnalist la Gandul.info, din cadrul Mediafax Group, prezentator la B1 Tv (2011-2017), editor voce si prezentator meteo la Antena 3 (2005-2011).

In perioada 2002 – 2005 a fost realizator de programe radio si editor voce la Realitatea TV.

Nelu Barbu nu este primul purtator de cuvant al unui guvern PSD care ajunge consul. Si fostul jurnalist Antena1 Andrei Zaharescu a primit o astfel de numire dupa ce a fost primul purtator de cuvant al Guvernului USL condus de Victor Ponta.

Zaharescu a fost numit purtator de cuvant al Guvernului in luna mai 2012 si a fost trecut in octombrie 2013 in postul de consul general la Cape Town.