Sputnik, despre schimbarea lui Ontanu cu Popescu: Anuntul Gabrielei Firea poate echivala cu o sinucidere in direct

21

Dupa cateva mutari care pareau a aduce PSD pe o pozitie castigatoare la Capitala, Gabriela Firea a anuntat lista definitiva a candidatilor pentru sectoarele bucurestene.

Ei bine, anuntul Gabrielei Firea este impotriva ultimei decizii a CExN – dar poate echivala cu o sinucidere in direct, prin renuntarea la unul dintre cei mai valorosi candidati (prin alianta), Neculai Ontanu, si preluarea unui liberal respins de propriul partid!

Loading...

Aceasta a fost singura surpriza de o lista pe care vedem trei fosti membri marcanti ai PNL (sau ex-PD): Dan Cristian Popescu, Daniel Florea si Gabriel Mutu. Adica jumatate dintre candidatii PSD la sectoare!

Sectorul 1 – Daniel Tudorache

Sectorul 2 – Cristian Popescu

Sectorul 3 – Aurelian Badulescu

Sectorul 4 – Daniel Baluta

Sectorul 5 – Daniel Florea

Sectorul 6 – Gabriel Mutu.

Se poate spune ca Mutu si Florea s-au integrat in PSD – desi, ne amintim, in timpul lui Dragnea, primarul sectorului 5 cerea, in CExN, in numele organizatiei sale, excluderea Gabrielei Firea din PSD!

Iata cum relata Codrin stefanescu derularea incidentului din CExN, in septembrie 2018: ”La final, primarul Sectorului 5, Daniel Florea, a propus o rezolutie votata in Comitetul Executiv al organizatiei pe care o reprezinta privind excluderea lui Gabriela Firea din PSD pentru declaratiile facute de Firea timp de 11 zile si care au afectat imens imaginea partidului. Sigur, foarte multi dintre colegi au cerut un vot si cam cum ar fi fost. Dar Liviu Dragnea ne-a cerut calm si cooperare. A zis ca, in calitate de presedinte ne cere sa NU supunem la vot si sa avem incredere, ceea ce s-a si intamplat, astfel ca ”dictatorul” Liviu Dragnea a inchis aceasta chestiune – nu s-a mai supus la vot”.

in schimb, salvata atunci de Dragnea si Dancila, Gabriela Firea nu ii iarta nici acum pe fostii lideri, in schimb de ceilalti… a uitat! Acum spune ca ”in ultimele saptamani s-au consumat energii pentru trocuri politice, negocieri vinovate si aranjamente de culise care nu au avut oamenii in centrul preocuparilor. “Mareata realizare” obtinuta este unificarea unor sefi de partide, a unor interese, a unor increngaturi si, implicit, batalia pe functii”.

Popescu – plangere penala contra primarului PSD si ”cartea neagra a PSD”

Pozand intre Ciolacu si Popescu, Firea spune ca ”am ales sa formam echipa cu cetatenii din acest sector si cu omul care stie, deja, toate problemele, are si solutii, pentru ca a lucrat indeaproape cu actualul primar – colegul nostru Mihai Toader -, dar care merge catre un alt proiect”.

Ce sa-i spui Gabrielei Firea? Ca Dan Cristian Popescu a depus la DNA o plangere impotriva lui Mihai Toader, in 2016? Ca in acelasi an a scos ”Cartea Neagra a primelor sase luni de administrare PSD in Bucuresti”. Ca a acuzat in fel si chip PSD?

”Vom merge impreuna in aceasta perioada si in viitor cu Dan Cristian Popescu, viceprimarul sectorului 2, pe care PNL l-a tradat, in miez de noapte, ca sa-i faca loc unui candidat USR lipsit total de experienta si viziune, doar de dragul aranjamentelor politice pentru partidele “de dreapta”, nu pentru toti cetatenii, indiferent de preferintele politice”, spune Firea, uitand ca acelasi lucru la facut PSD cu Neculai Ontanu – candidat pentru… o saptamana in urma „aliantei” cu PSD-Ciolacu.

Reamintim ca Neculai Ontanu a fost desemnat candidat sustinut de PSD in urma votului din CExN in sedinta din 30 iulie – deci acum circa o saptamana! Se pare ca votul a fost unanim – si de atunci nu s-a mai auzit de vreo alta decizie a CExN care s-o anuleze pe cea care il desemnase pe Ontanu!
Batalia cu PNL – trimisa in ridicol printr-o intelegere de culise

Firea a anuntat azi ca PSD va depune saptamana viitoare candidaturile pentru alegerile locale – ”in cazul in care guvernul le va mai organiza” – si le-a multumit ”pentru implicarea, in toata aceasta perioada tensionata si in care am fost si suntem loviti din toate partile – si vizibile, si invizibile -, lui Marcel Ciolacu (presedinte) si Paul Stanescu (secretar general)”.

”intotdeauna, oamenii pe primul loc si nu aliantele comerciale de partide!”, a declarat in final Gabriela Firea, fara sa specifice la ce ”aliante comerciale de partide” se refera.

intrebarea este – prin decizia de a-l sustine pe Popescu, adversar vechi si vizibil al PSD, in dauna unuia dintre cei mai buni (fosti) primari ai PSD, Neculai Ontanu, este o strategie castigatoare, sau o sinucidere in direct?

Semnalul dat NU pare a fi pozitiv pentru membrii, sustinatorii si mai ales pentru activistii PSD, care vad schema in felul prezentat mai sus – si realizeaza ca batalia lor cu PNL poate fi trimisa in ridicol printr-o intelegere de culise, dincolo chiar si de un vot al CExN.

in plus, Popescu nu se bucura de o atat de mare simpatie in Sectorul 2, fiind cel care a propsu una dintre cele mai controversate – sau chiar stupide! – masuri, inchiderea urgenta a parcurilor din sector si, dupa redeschidere, functionarea acestora pana la ora 22.

in plus, administratia sectorului 2 din ultimii 4 ani a fost catastrofala, fiind un adevarat pol al murdariei, iar reparatiile ADP s-au derulat intr-un mod care a deranjat cetatenii zonei. Sa nu mai vorbim si de aberanta politica impotriva animalelor de companie, Primaria si ADP introducand o multime de restrictii – si cheltuind sume colosale pentru panouri stupide, inutile, prin care aduc la cunostinta tot felul de interdictii.

Asta in timp ce, repet, curatenia din sector, ca si intretinerea spatiilor verzi si parcurilor a fost lamentabila – un adevarat record negativ in Bucuresti!

Sursa Sputnik