Oreste Teodorescu da verdictul! Editie speciala „Jocuri de putere”, despre represiunea din 10 august 2018

17

Curtea de Apel Bucuresti a admis solicitarea sefilor Jandarmeriei ca dosarul 10 august sa fie trimis spre judecare Tribunalului Bucuresti. Azi se implinesc doi ani de la cea mai cumplita agresiune a fortelor de ordine la adresa unor manifestanti pasnici, de la Mineriadele lui Ion Iliescu incoace. Dosarul penal pornit urmare a plângerilor depuse de sute de persoane vatamate bate pasul pe loc si era cât pe-aci sa-i scoata basma curata pe exact principalii responsabili de atacarea protestatarilor: sefii Jandarmeriei si ai Ministerului Afacerilor Interne (MAI), in frunte cu Carmen Dan, la acea vreme decidentul nr. 1 in astfel de operatiuni.

Sunt multe de spus despre soarta acestei actiuni penale si despre adevaratii vinovati, dar macar o data pe an, in ziua de 10 august, trebuie trasa linie si facuta o analiza cu cartile pe masa.

Loading...

Tocmai de aceea, jurnalistul Oreste Teodorescu, a ales sa realizeze in aceasta seara, de la ora 23.00, o editie speciala a emisiunii ”Jocuri de putere”, la Realitatea Plus.

Redam mai jos mesajul postat de jurnalist pe pagina sa de Facebook despre emisiunea pe tema represiunii din 10 august 2018.

”Fix la doi ani de la teribilul macel din 10 August 2018, dupa ce dosarul fusese clasat pe 15 Iulie anul curent provocând o imensa stupoare si frustrare printre zecile de mii de protestatari pasnici, gazati si calcati in picioare de jandarmi, iata ca magistratii Curtii de Apel Bucuresti decid asupra cererii DIICOT de redeschidere a anchetei penale faţa de colonelul Gheorghe Sebastian Cucoş, fost prim adjunct al Jandarmeriei Române; maiorul Laurenţiu Cazan, fost director general al Direcţiei Generale de Jandarmi a Municipiului Bucureşti; colonelul Catalin Sindile, fost şef al Jandarmeriei Române; comisarul şef de poliţie Mihai Dan Chirica, fost secretar de stat pentru relaţia cu prefecţii din MAI.

Fara o curatenie exemplara in intestinele Ministerului de interne, nu putem spera ca organele de ordine sa fie in slujba cetateanului, nu impotriva lui… Nefacandu-se nici o reforma structurala, iata ca am asistat zilele trecute la un alt episod halucinant, in care protagonistii au fost tot jandarmii, care s-au transformat benevol in slugile interlopilor din capitala, participând ca niste mielusei la inmormântarea sefului clanului Duduienilor, impartind gratuit masti de protectie sutelor de bombardieri care nu dau doi bani pe masurile obligatorii de distantare sociala.

Facem Retrospectiva celor doi ani de la macelul din 10 August impreuna cu Oana Stanciulescu, Doru Maries, Grigore Cartianu, Laurentiu Ciocazanu, Rares Bogdan, Andrei Caramitru si Marian Ceausescu.”