Managerul Spitalului Judetean Vaslui, in stare grava la spital cu COVID-19. Fiul ei, contact cu adolescentii din focarul de la Costinesti

290

Managerul Spitalului Judetean de Urgenta, Ana Rinder, 43 ani, a ajuns marti, 11 august in stare grava la unitatea medicala pe care o conduce. Rezultatele testului COVID realizat in aceasta dimineata au confirmat ca managerul Spitalului Judetean de Urgenta Vaslui este infectat cu virusul Sars-CoV-2. Fiul ei este contact cu adolescentii confirmati pozitiv in focarul de la Costinesti, scrie Adevarul.

Ana Rinder se afla in izolare, alaturi de fiul ei, de mai multe zile. Ea si-a adus fiul acasa, dupa ce in grupul lor de prieteni o adolescenta a fost confirmata cu COVID-19. Tanara, fiica unui ambulantier, s-a deplasat pe litoral fara a mai astepta rezultatele testului COVID, pe care il efectuase in Vaslui, fara ca prietenii sa stie despre situatia ei.

Loading...

Ana Rinder s-a intors cu fiul ei de pe litoral si, potrivit apropiatilor, s-au izolat la domiciliu pentru ca niciunul dintre ei nu prezentau simptomatologie. Starea de sanatate a managerului a fost una buna, fara simptome de boala, pana noaptea trecuta cand s-a deteriorat brusc.

Marti dimineata, aceasta a fost transportata la Spitalul Judetean de Urgenta Vaslui, in stare foarte grava, potrivit unor surse medicale, precomatoasa. A fost internata la Sectia Terapie Intensiva, in izolator, iar in urma investigatiilor tomografice, in urma carora s-au evidentiat leziuni cerebrale si pulmonare.

Medicii din Vaslui au decis sa solicite sprijin Spitalului Matei Bals din Bucuresti, pentru transfer. ”Managerul Spitalului Judetean va fi transferat la Matei Bals. Decizia este una medicala, luata de medicii din cadrul spitalului”, a precizat directorul Directiei de Sanatate Publica Vaslui, Mihaela Vlada.

Deocamdata nu s-a stabilit modalitatea in care se va realiza transferul, avand in vedere stare de sanatate a pacientei.

In varsta de 43 ani ani, Ana Rinder este manager al celei mai mari unitati sanitare din judet din 2013 si este cunoscuta in zona ca fiind unul dintre cei mai dinamici manageri pe care i-a avut spitalul din Vaslui. Sub mandatele acesteia, Spitalul Judetean de Urgenta Vaslui a derulat cele mai ample proiecte de reabilitare si modernizare, atat in privinta conditiilor pentru pacienti, cat si a aparaturii medicale.

Autoritatile sanitare din Vaslui au intrat in alerta pe 3 august, cand o eleva de clasa a XII-a, a fost confirmata cu COVID-19. Tanara efectuase testul pe 31 iulie, deoarece prezenta semne de raceala, insa nu a mai asteptat rezultatele plecand la mare cu un grup de prieteni. in total, 31 de tineri, printre care si fiul Anei Rinder, au ajuns pe litoral. Adolescentii nu stiau ca amica lor a efectuat testul COVID.