Rasturnare de situatie in cazul Caracal! Gheorghe Dinca a avut un complice! Barbatul e acuzat ca a violat-o pe Luiza dupa ce fata a fost rapita de monstrul din Caracal!

77

DIICOT a anuntat marti ca a retinut un complice al presupusului criminal Gheorghe Dinca. Barbatul este acuzat ca impreuna cu Dinca a violat-o pe Luiza Melencu. Giorgiana Hosu, adjunctul DIICOT, a anuntat, miercuri, ca a fost retinut un barbat in varsta de 46 de ani, pentru ca a violat-o pe Luiza Melencu atunci cand fata era in casa lui Gheorghe Dinca. Atat cel retinut, cat si Dinca, au violat-o pe tanara.

Loading...

Inculpatul a intrat in atentia DIICOT de la preluarea cauzei de structura centrala. in acest moment este confirmat ca au fost administrate probe suficiente pentru a formula acuzatii oficiale fata de acesta. La 14 aprilie 2019, in jurul orelor 12:00 dupa ce Dinca a rapit-o pe Luiza Melencu ce astepta la ocazie in orasul Caracal, a transportat-o la domiciliu in scopul exploatarii sexuale. Dinca a fost surprins atunci de barbatul retinut astazi.

Complicele ajuns si a vazut victima. Inculpatul facea parte din anturajul lui Dinca – folosit la diferite munci. La explicatiile lui Dinca, care i-a povestit ca a adus-o pentru relatii sexuale, inculpatul i-a solicitat sa ii permita si lui intretinerea de relatii sexuale cu Luiza. Pentru a-si ascunde faptele in continuare, Dinca a fost de acord.

Barbatul retinut azi pentru viol este o persoana fara ocupatie, fara pregatire, fara venituri, fara domiciliu stabil. Este necasatorit, cunoscut drept consumator de bauturi alcoolice.

Acest inculpat retinut miercuri nu e cunoscut cu antecedente penale, nu exista conexiune intre el si grupul investigat. in acest moment nu e niciun indiciu din care sa rezulte ca a avut vreo forma de participare la infractiunile lui Dinca. Inculpatul nu e complice, nu e instigator la savarsirea celorlalte infractiuni cercetate.

Inculpatul va fi prezentat instantei, procurorii solicitand arestarea preventiva. Potrivit purtatoarei de cuvant a DIICOT, anchetatorii nu au ignorat nicio ipoteza de ancheta, au verificat toate variantele.

Giorgiana Hosu, adjunctul DIICOT, a anuntat, miercuri, ca pana la finalul acestui an, dosarul Carcacal va fi finalizat, dupa ce procurorii de caz au verificat toate variantele de lucru.

„Procurorii DIICOT nu au ignorat nici o ipoteza de ancheta, au fost verificate toate variantele de lucru, iar la acest moment, sunt in masura sa va aduc la cunostinta finalizarea dosarului pana la sfarsitul acestui an”, a declarat Giorgiana Hosu, procuror-sef adjunct al DIICOT.

Luiza Melencu (18 ani) a disparut in luna aprilie 2019, dupa ce a luat o masina de ocazie. in acelasi mod a disparut Alexandra Macesanu (15 ani). Gheorghe Dinca a fost identificat abia in 26 iulie, dupa ce Alexandra a sunat de 3 ori la 112 pentru a-si anunta rapirea, insa actiunile de salvare au fost esuate.

Duminica, in 28 iulie, avocatul din oficiu al lui Gheorghe Dinca, Bogdan Alexandru, declara, pentru MEDIAFAX, ca barbatul din Caracal a recunoscut cele doua crime. De sambata, 27 iulie, Gheorghe Dinca s-a aflat in stare de arest preventiv.

In cursul zilei de miercuri, procurorii au retinut un barbat pentru ca a violat-o pe Luiza Melencu, atunci cand fata era in casa lui Dinca.

Declaratia DIICOT:

Buna ziua!
V-am invitat astazi aici pentru o declaratie de presa in legatura cu dosarul Caracal.

Cu putin timp in urma, procurorii DIICOT – Structura Centrala au retinut un inculpat acuzat de savarsirea infractiunii de viol in forma agravata asupra victimei majore din dosarul mentionat, infractiune pedepsita cu inchisoarea de la 5 la 12 ani si interzicerea exercitarii unor drepturi.
Inculpatul, in varsta de 46 ani a intrat in atentia DIICOT inca de la inceputul preluarii cauzei la structura centrala, iar in acest moment, va pot confirma ca au fost administrate probe suficiente, stiintifice si testimoniale, pentru a formula acuzatii oficiale fata de acesta.
in fapt, la data de 14.04.2019, in jurul orelor 12.00, dupa ce inculpatul DINCa GHEORGHE a rapit-o, prin constrangerea cu acte de violenta, pe victima MELENCU MIHAELA LUIZA, ce astepta „la ocazie” pe raza municipiului Caracal, judetul Olt, a transportat-o la domiciliul sau, in scopul exploatarii sexuale in interes personal si in aceste imprejurari a fost surprins de catre inculpatul retinut astazi. Acesta a ajuns inopinat in curtea imobilului, unde a observat victima sechestrata in autoturism.
Precizez ca inculpatul facea parte din anturajul inculpatului DINCa GHEORGHE si era folosit de catre acesta, ocazional, la diverse munci in gospodarie.
La explicatiile oferite de catre inculpatul DINCa GHEORGHE in sensul ca victima este o fata pe care a adus-o pentru a intretine relatii sexuale, inculpatul retinut i-a solicitat acestuia sa-i permita si lui intretinerea de astfel de relatii cu MELENCU MIHAELA LUIZA.
in aceste imprejurari, pentru a-si conspira faptele, inculpatul DINCa GHEORGHE a fost de acord.
Astfel, in aceeasi zi, in camera unde dormea inculpatul DINCa GHEORGHE, prin constrangere manifestata prin violenta fizica si verbala, cei doi au violat-o pe tanara lipsita de libertate.
Doresc sa precizez faptul ca, barbatul retinut astazi, autor al infractiunii de viol in forma agravata, este o persoana fara ocupatie, fara pregatire, fara venituri si fara un domiciliu stabil.
Este necasatorit, nu are copii si este cunoscut ca fiind consumator de bauturi alcoolice.
As dori sa fac o subliniere foarte importanta pentru a evita speculatiile si anume ca, acesta nu este cunoscut cu antecedente penale si nu exista nici o conexiune intre inculpat si vreun grup de criminalitate organizata investigat de catre DIICOT.
De asemenea, pana in acest moment, nu exista nici un indiciu ori proba din care sa rezulte ca ar fi avut vreo forma de participatie la comiterea infractiunilor retinute deja in sarcina inculpatului DINCa GHEORGHE.
Cu alte cuvinte, inculpatul retinut astazi nu este complice, instigator sau co-autor la savarsirea celorlalte infractiuni pentru care s-a dispus punerea in miscare a actiunii penale fata de GHEORGHE DINCa.
Inculpatul va fi prezentat instantei de judecata, procurorii DIICOT urmand sa solicite emiterea unui mandat de arestare preventiva pe numele acestuia.
Procurorii DIICOT nu au ignorat nici o ipoteza de ancheta, au fost verificate toate variantele de lucru, iar la acest moment, sunt in masura sa va aduc la cunostinta, finalizarea dosarului pana la sfarsitul acestui an.
Prezenta declaratie de presa o puteti regasi si pe site-ul institutiei.
Va multumesc.