Parlamentul European a votat noua Comisie condusa de Ursula von der Leyen!

40

Noua Comisie Europeana a fost votata de Parlamentul European. Aceasta isi va incepe mandatul la 1 decembrie 2019. Au fost 461 de voturi pentru, 157 impotriva si 89 de abtineri.

Loading...

„In urmatorii cinci ani, Uniunea noastra se va angaja intr-un proces de transformare care va afecta fiecare parte a societatii, a economiei. si vom face asta pentru ca asta trebuie sa facem, nu pentru ca va fi usor de facut. Onorabili deputati, traim intr-o lume agitata, cu prea multe mari puteri care vorbesc doar limba confruntarii si a unilateralismului. in acelasi timp, este o lume in care milioane de oameni ies in strada, pentru a protesta fata de coruptie sau pentru a cere o schimbare democratica. Lumea are nevoie de Uniunea Europeana, mai mult decat oricand. De asemenea, impartasim acelasi destin cu partenerii nostri transatlantici. Da, avem probleme, nu exista nicio urma de indoiala. Dar legaturile dintre noi au trecut testul timpului. Mesajul meu este simplu: sa trecem la treaba!”, a spus noua sefa a CE.

„Parlamentul European va alege Comisia European 2019-2024, intr-un vot prin apel nominal cu majoritate simpla. incepand cu ora locala 9.00 (10.00 ora Romaniei), Ursula von der Leyen, presedintele ales al Comisiei Europene, isi va prezenta echipa comisarilor desemnati (validati deja de catre comisiile de specialitate in cadrul audierilor recente) si va discuta obiectivele noii Comisii alaturi de eurodeputati”, se arata intr-un comunicat de presa al PE, afisat pe site-ul institutiei.

Europarlamentarul PNL Adina Valean este propunerea Romaniei pentru functia de comisar european pe Transporturi, aceasta fiind validata de comisiile de specialitate ale PE.