Procurorul general, despre cazul fetitei ucise: Nu avem dovada oficiala ca cetateanul olandez s-a sinucis. Vom urmari toate pistele care il vizeaza

5

Procurorul general Bogdan Licu a declarat marti dimineata, referindu-se la cazul fetitei de 11 ani ucise la Gura sutii, ca autoritatile romane nu au inca dovada oficiala ca cetateanul olandez suspectat de uciderea fetei s-a sinucis, dar cand aceasta va exista, procurorii vor dispune clasarea cauzei, precizand insa ca vor fi urmarite in continuare toate pistele care il vizeaza pe acesta. De asemenea, Licu a mentionat ca, avand in vedere si cazul Caracal, in premiera, la nivelul Ministerului Public, se desfasoara un control tematic, fiind verificate toate cazurile de disparitii din ultimii zece ani.

Loading...

”Nu avem dovada oficiala ca s-a sinucis. Cand vom avea o confirmare oficiala, se va dispune clasarea cauzei prin moartea faptuitorului, in legatura cu cazul de la Dambovita”, a afirmat Bogdan Licu, preciztnd ca la acest moment exista doar o comunicare a colegilor din Olanda si ca, desi va exista clasare, in continuare anchetatorii vor urmari toate pistele legate de prezenta cetateanului olandez in Romania.

Licu a explicat ca in cazul Gura sutii a fost emis un ordin european de ancheta, iar anchetatorii romani au apelat la colegii din Olanda, care sunt foarte deschisi si ii ajuta.

„Nu stim daca exista si alte victime, dar trebuie verificate toate pistele, pentru ca el a fost de cel putin patru ori in tara. Nu avem date la acest moment ca ar fi avut complici”, a declarat procurorul general, citat de News.ro.

”Ne axam pe traseul pe care l-a avut in Romania si incercam sa indentificam locurile in care a fost , incercam sa identificam eventuali complici”, a declarat procurorul general, amintind ca, in premiera, dupa cazul Caracal, a fost declansat cel mai amplu control tematic din istoria Ministerului Public, fiind verificate toate cazurle disparitiile din ultimii zece ani.

intrebat daca exista posibilitatea ca cetateanul olandez sa fie impiedicat sa iasa din tara, Bogdan Licu a explicar ca a fost un volulm imens de activitate pana s-a ajuns la imaginile care au condus catre suspect, ”au fost multe piste, au fost multe masini”.

El a relatat ca discutiile politistilor cu suspectul s-au desfasurat cand acesta era deja pe aeroportul din Amsterdam, iar procurorul de caz nu a stiut despre conversatia politistului cu suspectul.

Conform lui Bogdan Licu, la inceputul anchetei, legaturile cu autoritatile olandeze s-au desfasurat la inceput informal.

El a precizat ca autorittile de la Bucuresti nu au fost alertate privind acest individ, faptul ca ar veni in tara sau ca ar fi cercetat in Olanda pentru infractiuni sexuale

Procurorul general a afirmat ca marti noaptea, in jurul orei 4, a ajuns dosarul la Parchetul General.

Cetateanul olandez suspectat in cazul uciderii fetitei de 11 ani din judetul Dambovita s-a sinucis, aruncandu-se in fata unui camion. El fusese pus sub acuzare de procurorii de la Parchetul de pe langa Tribunalul Dambovita, pentru omor calificat, agresiune sexuala si lipsire de libertate in mod ilegal prin rapire.

Ambasada Olandei a reactionat dupa punerea sub acuzare, exprimandu-si regretul si anuntand ca autoritatile din ambele tari sunt in contact direct pe acest subiect.

”Cu mare regret, Ambasada Regatului Olandei a aflat despre moartea tragica a unei fetite la Gura sutii. Autoritatile olandeze sunt pregatite sa acorde sprijin colegilor romani. Politia si autoritatile judiciare din ambele tari sunt in contact direct”, anunta reprezentanta diplomatica.

Parchetul General a preluat, luni, instrumentarea dosarului, avand in vedere ”elementele de extraneitate, precum si desfasurarea cercetarilor pe raza mai multor judete”.

Cetateanul olandez suspectat ca a ucis fetita de 11 ani din Dambovita avea cazier pentru infractiuni de natura sexuala, violenta si conducere sub influenta alcoolului; Politia Romana verifica daca avea legaturi cu retele de traficanti de minori.

Fetita de 11 ani din localitatea Gura Sutii, care vineri nu s-a mai intors acasa de la scoala, a fost gasita duminica, moarta. Anchetatorii au anuntat ca fetita a fost ucisa in aproximativ 30 de minute din momentul rapirii.
Mihaela Adriana Fieraru a disparut pe drumul de la scoala catre casa, trupul sau, cu urme de violenta, fiind gasit in niste tufisuri in afara localitatii.