Olandezul suspectat ca a ucis-o pe Mihaela, fetita de 11 ani din Dambovita, s-a sinucis!

28

Joop Visscher, olandezul de 47 de ani suspectat de uciderea minorei Mihaela-Adriana Fieraru din Dambovita a murit in Olanda in urma unui accident rutier, au declarat, pentru Agerpres, oficiali din Politia Romana.

Loading...

Olandezul a intrat cu masina intr-un TIR. Procuratura din provincia Brabantul de Nord a confirmat sinuciderea cetateanului olandez suspectat de uciderea unei fetite in judetul Dambovita, relateaza presa locala.

Seful Politiei Romane a confirmat pentru Stirile Pro TV sinuciderea pedofilului.

Seful Politiei Romane, Liviu Vasilescu, afirma luni ca cetateanul olandez, principalul suspect in cazul uciderii fetitei, era cunoscut in tara sa cu infractiuni de natura sexuala si violenta.

„Am luat legatura chiar in seara zilei de sambata spre duminica cu omologii olandezi, ne-au confirmat ca este cunoscut cu infractiuni la viata sexuala, violenta si conducere sub influenta alcoolului”, declara Liviu Vasilescu la sediul IGPR.

El a povestit ca vineri seara, in urma sesizarii fratelui victimei, au fost luate masurile de cautare si de investigare a cazului de catre politisti.

„S-au luat in primul rand toate camerele din zona – nu numai din comuna, dar si din comunele alaturate si din alte zone, nu numai camerele comunale, ci si ale unor cetateni, un volum foarte mare de imagini a fost analizat si pot sa va precizez ca au aparut mult mai multe masini suspecte. In jurul orei 19,00, sambata, a fost identificat un VW Tiguan care, urmarind investigatiile, s-a ajuns ca este inchiriat de un cetatean olandez, iar la momentul acela acesta era in Olanda sau in zbor spre Olanda. Legatura s-a luat in jurul orelor 19,50, cand el era la Amsterdam”, a explicat Vasilescu.

Potrivit acestuia, cetateanul olandez a recunoscut ca a fost in Romania ca turist.

„Au fost trei piste de lucru (…), concomitent cu cautarea fetitei, la care au participat un numar impresionant de forte”, sustinea seful Politiei.

Tot luni, Parchetul General anunta ca a preluat cazul fetei de 11 ani din Gura Sutii, Dambovita, care a disparut vineri dupa ce a plecat de la scoala si a fost gasita moarta, duminica, pe un camp din apropierea localitatii.

„Avand in vedere complexitatea cauzei, respectiv elementele de extraneitate, precum si desfasurarea cercetarilor pe raza mai multor judete, luni, Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie a preluat in vederea efectuarii urmaririi penale dosarul privind uciderea minorei Mihaela-Adriana Fieraru, din localitatea Gura Sutii, judetul Dambovita”, a informat Parchetul General intr-un comunicat transmis AGERPRES.

Purtatorul de cuvant al Parchetului de pe langa Tribunalul Dambovita, Matei Georgeta Camelia, a declarat ca moartea fetei a fost violenta, iar eventualele agresiuni sexuale pot fi confirmate dupa analize de laborator.