Premierul Ludovic Orban isi aduce cei mai buni oameni din PNL in Guvern! Cristi Barbu preia functia de secretar general adjunct al Guvernului!

125

Prim-ministrul Ludovic Orban isi aduce alaturi cei mai buni oameni din PNL. Cristi Barbu, secretar general adjunct al partidului, va ocupa unul dintre cele doua posturi de secretar general adjunct al Guvernului, au declarat surse liberale pentru PSnews.

Loading...

Cristi Barbu a facut parte din echipa cu care Ludovic Orban a inceput redresarea partidului si ascensiunea PNL catre cel mai bun scor electoral din istorie, cu victorii pe linie la europarlamentare, prezidentiale si un loc 1 nedisputat in sondaje pentru localele si parlamentarele din 2020.

”Asa am plecat in februarie 2017 sa castigam partidul. Din iunie 2017 Ludovic Orban a stopat picajul PNL-ului, i-a redat busola si de acolo a inceput o munca de reconstructie fantastica. Nu a fost usor sa fii primul presedinte ales al unei fuziuni dintre doua partide de dimensiui egale.

Nu a fost usor nici sa gestionezi frustrarile unora care nu acceptau ca partidul lor (si al meu) s-a topit sub greutatea brandului de 144 al PNL-ului istoric. Prin respectarea cuvantului dat, prin echilibru, seriozitate, consecventa, dar mai ales prin multa munca, noul PNL, cu Orban la conducere, a reinvatat sa castige.

Am castigat alegeri partiale, am castigat alegeri europarlamentare, am castigat o influenta enorma in favoarea Romaniei la Bruxelles, am castigat lupta cu PSD si pentru prima data in 30 de ani, PSD a iesit pe locul doi in alegeri si tot pentru prima data, un Guvern PSD a fost demis de opozitie prin motiune de cenzura”, scria Cristi Barbu in octombrie, cu o luna inainte de alegerile prezidentiale, castigate tot de candidatul PNL, Klaus Iohannis. Secretarul general adjunct al PNL adauga acestui mesaj si o fotografie a sa impreuna cu Ludovic Orban.

Secretariatul General al Guvernului (SGG) se organizeaza si functioneaza ca institutie publica cu personalitate juridica in subordinea prim-ministrului, avand rolul de a asigura derularea operatiunilor tehnice si de strategie aferente actelor de guvernare, rezolvarea problemelor organizatorice, juridice, economice si tehnice ale activitatii Guvernului si a prim-ministrului, precum si reprezentarea Guvernului si a prim-ministrului in fata instantelor judecatoresti.

Secretariatul General al Guvernului asigura, prin aparatul propriu, continuitatea derularii operatiunilor tehnice aferente actelor de guvernare, constituind elementul de legatura si de stabilitate a guvernarii.