Ministerul Justitiei propune desfiintarea Sectiei Speciale! Subiectul se afla pe agenda sedintei de Guvern de astazi

8

Guvernul Orban se reuneste, vineri, in sedinta, avand mai multe proiecte pe ordinea de zi. Printre acestea se numara un Memorandum privind Sectia speciala de investigare a infractiunilor din Justitie si decizia de asumare a raspunderii pentru abrogarea OUG 51/2019 pentru modificarea si completarea unor acte normative in domeniul transportului de persoane, prin care transportului rutier de persoane interjudetean este eliminat din sfera serviciilor publice. De asemenea, se discuta un proiect de lege privind abilitarea Guvernului de a emite ordonante, dar si eliberarea din functie a unor prefecti.
Ray Romano Anxious Acting With Robert De Niro In ‘The Irishman’.

Loading...

Sedinta Guvernului este programata la ora 17.00.

Ordinea de zi anuntata pentru sedinta cuprinde un proiect de lege privind abilitarea Guvernului de a emite ordonante, dar si un proiect de ordonanta de urgenta privind siguranta feroviara.

De asemenea, sunt trecute mai multe proiecte de hotarari, dintre care unele vizeaza eliberari/numiri de prefecti si/sau subprefecti

Se vor discuta, de asemenea, trei memorandumuri: Aprobarea Planului anual de transpunere a directivelor Uniunii Europene; Acordarea de asistenta Albaniei in operatiunile de expertizare a structurii cladirilor post cutremur si Evaluarea cadrului legal cu privire la organizarea si functionarea Sectiei pentru Investigarea Infractiunilor din Justitie si propuneri.

In Memorandumul care vizeaza Sectia speciala, MInisterul Justitiei propune desfiintarea acesteia sau regandirea modului in care functioneaza.

De asemenea, Guvernul este asteptat sa ia o decizie cu privire la asumrea raspunderii pentru abrogarea OUG 51/ 2019 pentru modificarea si completarea unor acte normative in domeniul transportului de persoane.

”Siguranta copiilor nostri este mai presus de orice! Maine, la sedinta de guvern, vom decide asumarea raspunderii pe abrogarea ordonantei care bloca transportul scolar gratuit al copiilor la nivel de judet”, a anuntat Raluca Turcan, joi seara, pe Facebook.

Potrivit acesteia, ”transportul pentru elevi si profesori trebuie urgent sa intre in sfera serviciilor publice”.

”Elevii care fac naveta la scoala trebuie sa aiba la dispozitie transport public, ca sa circule in siguranta, nu sa-si riste viata facand autostopul. Nu putem sa cerem performanta copiilor, daca nu le oferim siguranta si conditii decente in care sa invete. PSD a dat OUG 51 in iunie 2019, in dispret total fata de viata copiilor care fac naveta la scoala, ignorand cu seninatate Regulamentul european nr. 1370/2007. Sa nu includem transportul intrajudetean de persoane in sfera serviciilor publice inseamna sa jucam viata copiilor la ruleta, obligandu-i sa-si riste viata la ocazie, pe marginea drumului. Am vazut ce tragedii a produs lipsa unui transport public, regulat, intre localitati”, a mai scris vicepremierul.

In 7 august, Avocatul Poporului a sesizat Curtea Constitutionala (CCR) in privinta OUG 51/2019, sustinand ca eliminarea transportului rutier de persoane interjudetean din sfera serviciilor publice incalca vointa Parlamentului si denatureaza trasatura de stat social consacrata la nivel constitutional.

OUG 51/2019 a fost adoptata in iunie.