Premierul Citu: Campania de vaccinare va fi accelerata

18

Campania de vaccinare impotriva COVID-19 va fi accelerata, atât in mediul urban, cât și in mediul rural. Este anuntul premierului Florin Citu dupa intâlnirea cu primarii și reprezentantii Consiliilor judetene. Citu a anuntat mai multe solutii pentru a da cât mai multor români șansa sa se imunizeze impotriva COVID-19.

„Am discutat astazi cu reprezentantii autoritatilor locale mai multe solutii care sa faciliteze accesul oamenilor la vaccin. Avem in vedere organizarea, in weekend-uri a centrelor de vaccinare drive through și a maratoanelor pentru vaccinare. De asemenea, va continua vaccinarea prin cabinetele medicilor de familie. in prezent, peste 3.000 de medici de familie și-au aratat disponibilitatea de a se implica in procesul de vaccinare, speram ca și altii sa se alature acestui efort comun.

Loading...

Vom merge mai departe in ceea ce privește amenajarea centrelor de vaccinare in incinta operatorilor economici pentru imunizarea angajatilor și a familiilor acestora”, a spus premierul, potrivit Digi24.

„Pentru comunitatile rurale sau mai greu accesibile, dar și unde nu sunt amenajate centre de vaccinare, vom sustine activitatea centrelor mobile, o solutie eficienta având in vedere ca incepând cu 4 mai se va putea face imunizarea cu doza unica din serul produs de compania Johnson & Johnson”, a adaugat el.

Citu a facut din nou un apel la români sa se vaccineze.

„Vaccinarea este vitala pentru a proteja sanatatea populatiei și pentru revenirea treptata la României, din perspectiva economica, sociala și culturala. Voi continua colaborarea cu autoritatile locale, suntem deja la a treia intâlnire in mandatul de prim-ministru, pentru ca doar impreuna invingem pandemia”, a spus el.