Florin Citu: „De la 1 august urmeaza al doilea pas in care vorbim de o relaxare totala”

14

Premierul Florin Citu a declarat marti ca de la 1 iunie vor exista relaxari pentru toti romanii, indiferent de zona in care vor fi ele, insa de la 1 iunie nu va fi o relaxare totala, ci obiectivul de 5 milioane de persoane vaccinate, iar al doilea pas va fi de la 1 august, cand va fi vorba despre o relaxare totala.

„Dupa ne vom concentra pe economie. De un an de zile ne concentram pe sanatate, urmeaza sa ne concentram pe economie. Romania urmeaza pasi intr-un proces de convergenta, poate a facut pasi inapoi si nu are nicio scuza. Avem un guvern care si-a asumat sa faca reforme si care face reforme. Inca nu vorbim cum se vor lua relaxari si cum vor fi ele implementate.

Loading...

In acest moment discutam mai multe scenarii pe care le avem pe masa. Ceea ce este important de inteles pentru toti romanii, ca de la 1 iunie vor exista relaxari pentru toti romanii, indiferent de zona unde sunt”, a afirmat Florin Citu, dupa vizita la Centrul de vaccinare organizat la Liceul Teologic Ortodox „Nicolae Steinhardt” din Satu Mare.

Chestionat despre posibile facilitati pentru persoanele care se vaccineaza, prim-ministru a raspuns: „Eu am spus ca, opinia mea personala, e ca persoanele care s-au vaccinat ar trebui sa aiba beneficii. Vom vedea cum vor arata acest masuri”.

„E clar ca de la 1 iunie vor exista masuri care vor da inapoi anumite restrictii de anul trecut. Stiu problema cu evenimentele private si anul acesta, de la 1 iunie, vom gasit metode sa fie evenimente private. Vom vedea daca putem sa mergem pe testare, cum se va face testarea. Suntem flexibili la solutii. Acesta e roul Comitetului interministerial. Vin cu propuneri, ele sunt imbunatatite.

Sa tinem minte ca 1 iunie nu inseamna relaxare totala, inseamna 5 milioane persoane vaccinate. 1 august urmeaza al doilea pas in care vorbim de o relaxare totala. Saptamana viitoare toti ministri vor fi in strada, vor fi in centre de vaccinare si vor sustine aceasta campanie”, a adaugat Citu.