PNL trimite Curtea de Conturi peste Gabriela Firea si companiile ei! Reactia primarului general

6

Presedintele PNL Bucuresti, Violeta Alexandru, a sesizat Curtea de Conturi cu privire la cheltuielile efectuate de catre companiile Primariei Capitalei, dupa ce instanta a decis anularea hotararilor de infiintare.

Loading...

„Am sesizat, cu nr. de inregistrare, prin adresa oficiala, Curtea de Conturi, cerandu-i sa verifice legalitatea cheltuielilor efectuate de catre Companiile Primariei Capitalei dupa ce instanta a hotarat anularea Hotararilor de infiintare.

Sesizarea este depusa alaturi de colegii mei, consilieri generali PNL”, a anuntat, miercuri, Violeta Alexrndru.

In noiembrie 2018, instanta a constatat ca infiintarea companiilor municipale ale Primariei Bucuresti s-a facut cu incalcarea legii, pentru ca hotararile de Consiliu au fost votate cu majoritate simpla (50% plus 1 din voturile consilierilor municipali), in loc sa fie luate cu majoritate de doua treimi, asa cum ar fi trebuit.

Potrivit presedintelui USR Bucuresti, Roxana Wring, in iunie 2019, Curtea de Apel Bucuresti a respins cererea de revizuire a deciziei prin care s-a stabilit ca toate companiile municipale au fost infiintate cu incalcarea legii.

„In ciuda faptului ca decizia a fost definitiva, Gabriela Firea a cautat diverse artificii juridice in speranta ca ar putea anula aceasta decizie. Rand pe rand insa, tentativele sale sunt infirmate de catre judecatori, ceea ce confirma practic corectitudinea solutiei date in noiembrie anul trecut.

Gabriela Firea a tot sperat sa gaseasca o solutie juridica pentru a nu desfiinta companiile. Pentru ca daca le-ar desfiinta, ar recunoaste de fapt ca a gresit de la bun inceput. Si daca a gresit, atunci ar trebui sa raspunda pentru cele 600 de milioane de lei cat a costat aceasta eroare.

Nu setea de dreptate o macina pe Gabriela Firea, ci teama ca, mai devreme sau mai tarziu, va trebui sa vina cu bani de-acasa pentru a acoperi aceasta pierdere colosala pe care a produs-o municipalitatii”, a subliniat presedintele USR Bucuresti.

Reactia Primariei Bucuresti

”Companiile municipale si-au demonstrat corectitudinea, de fiecare data, dupa nenumarate controale realizate de institutii ale statului cu atributii de acest fel – de la Curtea de Conturi la ANAF sau Ministerul de Finante. Este normal ca aceste institutii sa-si faca treaba si sa verifice activitatea companiilor, dar este la fel de normal sa spunem si ca rezultatele au fost intotdeauna bune. Rapoartele acestor institutii au fost favorabile, atat in ceea ce priveste desfasurarea activitatii companiilor, cat si respectarea prevederilor legale incidente. Atata timp cat vom primi atacuri gratuite pe acest subiect, nu voi inceta sa reamintesc cateva lucruri esentiale care definesc activitatea holdingului municipal: companiile au fost infiintate dupa un model care functioneaza deja cu bune rezultate in multe capitale europene si in multe municipii si orase din Romania, dupa aceeasi legislatie ca in toata tara”, a transmis, miercuri, primarul Gabriela Firea.