Klaus Iohannis cheama romanii la un nou referendum cu ocazia alegerilor prezidentiale!

7

Presedintele Iohannis a sustinut ca un nou referendum pe tema modificarii Constitutiei pentru punerea acesteia in acord cu referendumul de pe 26 mai ar fi oportun sa fie organizat fie la primul tur de scrutin al alegerilor prezidentiale, fie la al doilea.

Loading...

La nivelul Parlamentului au fost deja trimise catre Curtea Constitutionala doua proiecte de modificare a Constitutiei pentru punerea in acord a referendumului de pe 26 mai. Cand credeti ca ar trebui organizat acest referendum? inainte de alegerile prezidentiale sau in aceeasi zi cu primul tur al alegerilor, pentru ca exista si aceasta varianta?

Klaus Iohannis: Dupa parerea mea, si am spus acest lucru, referendumul este bine sa fie organizat fie impreuna cu primul tur al prezidentialelor, fie impreuna cu al doilea tur. Sigur, s-au grabit unii politicieni care au si boicotat acest referendum sa ne spuna ca exista cica o recomandare data de Comisia de la Venetia sa nu se organizeze alte forme de scrutin impreuna cu alegerile. tin sa informez opinia publica ca aceasta recomandare nu exista. Nu exista o recomandare data de Comisia de la Venetia pentru a evita suprapuneri. Deci, putem fara niciun fel de problema sa organizam referendumul impreuna cu prezidentialele. si, ca o nota de subsol, ca sa zic asa, este foarte curios ca exact unii politicieni care sunt foarte nemultumiti ca vine GRECO si Comisia de la Venetia sa ne dea lectii, folosesc cica argumentul ca de la Comisia de la Venetia ni s-a spus sa nu organizam alegeri impreuna cu referendumul. Iata un exemplu trist de abordare duplicitara din partea unor politicieni romani.