PNL il propune pe Ludovic Orban pentru functia de premier! „De ce ar fi nevoie sa cautam un premier in afara partidului?”

4

Presedintele PNL, Ludovic Orban, spune ca el va fi propunerea de premier cu care liberalii vor merge vineri la Cotroceni, la consultarile cu presedintele Klaus Iohannis, dupa ce guvernul condus de Viorica Dancila a picat la motiunea de cenzura.

Loading...

„PNL este partidul care a castigat alegerile europarlamentare, e a doua forta politica si cel mai puternic partid de opozitie. Daca vom fi chemati sa constituim guvernul in jurul PNL, candidatul PNL sunt eu”, a spus Ludovic Orban la Digi24.

„De ce ar fi nevoie sa cautam un premier in afara partidului? In toate democratiile, partidele care formeaza guvernul au ca propunere de premier presedintele partidului”, a adaugat el.

Orban a mai spus ca nu va sustine nicio formula de guvernare care sa includa PSD.

Seful PNL mai spune ca numarul de voturi cu care a trecut motiunea, 238, era „varianta pesimista”.

„Am traversat foarte multe motiuni de cenzura, o asemenea presiune cum a fost asupra parlamentarilor PSD, PMP, ALDE, Pro Romania si asupra catorva parlamentari PNL nu a existat niciodata in 30 de ani. Au fost dispusi la orice, de la amenintari la promisiuni, inclusiv la promisiuni in bani”, a mai spus Orban.