Este oficial! Presedintele Comisiei Europene confirma respingerea lui Dan Nica pentru functia de comisar european! Nominalizarile sunt deschise!

5

Presedintele ales al Comisiei Europene Ursula von der Leyen confirma respingerea lui Dan Nica, propus comisar european, dupa respingerea Rovanei Plumb. Oficialul european spune ca nominalizarile pentru Ungaria, Romania si Franta sunt inca deschise.

Loading...

„Ne aflam intr-un proces democratic si transparent. Am propus 26 candidati, dintre care 23 au fost acceptati. Trei candidati nu au obtinut sprijin majoritar din motive diverse. Prin urmare, nominalizarile pentru Ungaria, Romania si Franta sunt inca deschise”, afirma Ursula von der Leyen intr-o declaratie.

Ea spune ca s-a intalnit cu presedintii Grupurilor PPE, S&D si Renew Europe din Parlamentul European pentru a discuta situatia creata. De asemenea, ea spune ca s-a intalnit si cu presedintele Parlamentului European, potrivit news.ro.

Cea de a doua propunere a Romaniei pentru postul de comisar european pentru transporturi, Dan Nica, a fost respinsa. in aceeasi situatie se afla candidatii Ungariei si Frantei.

Candidatura fostului ministru francez Sylvie Goulard, desemnat de Emmanuel Macron sa faca parte din echipa Ursulei von der Leyen, a fost respinsa joi de eurodeputati, cu 82 la 29 de voturi si o abtinere.

Romania are si o propunere de rezerva in persoana Gabrielei Ciot, secretar de stat in MAE, insa, dupa caderea Guvernului Dancila, nominaizarea comisarului european va reveni noului Guvern, potrivit news.ro.

In urma cu o zi, premierul Viorica Dancila sustinea ca propunerea lui Dan Nica pentru postul de comisar european nu a fost respinsa. „Cei din Parlamentul European din opozitie am vazut ca spun orice, unii dintre ei, pentru a strica imaginea Romaniei. Am vazut ce spune Siegfried Muresan, am vazut ce spun ceilalti… (…) Respect decizia Comisiei Europene. Purtatorul de cuvant nu a spus acest lucru”, afirma Dancila.