Oreste Teodorescu: Scapă cine poate din Statul Eșuat!

972

Jurnalistul Oreste Teodorescu arata, intr-un comentariu pe pagina de Facebook, de ce și cât ii va costa pe guvernanți aventura politica din pandemie.

„O imensa masa de alegători care și-au pus ultimile speranțe intr-o schimbare politica a țării in bine, după dezastrul etapei Dragnea, privește perplex cum i se năruie visurile.
Primul eșec îngrozitor este totala ratare a campaniei de vaccinare, care a transformat România in campioana mortalității de SarsCov2, cu un nivel de aproximativ 600 de decese zilnic și cu rata de infectare de 25 la mia de locuitori, plasându-ne in antecamera Variantei românești a bolii.

Loading...

Al doilea eșec este legat tot de sistemul sanitar, spitalele iau foc pe banda rulantă, nu avem medicamentele necesare unor boli grave, nu sunt paturi la ATI și in prag de iarna este sistată caldura in mai multe spitale din țara.

Au trecut aproape 10 luni de la schimbarea sensului politic și in ciuda promisiunii desființării Secției Speciale și a altor reforme necesare in Sistemul de Justitie, nu s-a întâmplat nimic! Nici o soluție pentru Educație, aceeași administrație corupta și uneori chiar mai incompetenta decât inainte.

Însă prețul politic care ii va costa enorm atât pe liberali, cât și pe useristi va fi efectul liberalizării extrem de prost făcute a prețurilor la energie care va lovi o parte importanta a cetățenilor. In ciuda triumfalismului penibil al echipei Citu, inflația se îndreaptă spre 6,5%, iar nivelul de împrumuturi de pe piețele externe a ajuns deja la 130 de miliarde de euro.

Dar poate cea mai usturătoare pierdere electorală pe care o vor resimțim cei care au gestionat penibil una dintre cele mai grave perioade de criza, este tocmai imaginea de haita furibunda pe care liberalii au lăsat-o opiniei publice in timpul și după penibilul congres din 25 Septembrie.

Usr va deconta și el toată lălăiala și smiorcăiala primului desemnat de către presedinte sa facă un nou cabinet, domnul Cioloș care nu a fost in stare sa-și convingă nici măcar proprii membri sa-l susțină in Parlament, prelungind cu încă 10 zile criza politica!
Cum va arată tabloul electoral din 2024? Va mărturisesc sincer ca sunt îngrozit de răspuns! Scapă cine poate din Statul Eșuat!”