Oreste Teodorescu a rabufnit: Doar astfel poate fi destructurat statul mafiot din Romania! Oculta nationala care a prejudiciat economia nationala cu peste 400 de miliarde de euro!

62

Jurnalistul Oreste Teodorescu arata, intr-o succinta analiza publicata pe pagina oficiala de facebook ca, practic, Romania a fost praduita prin hotarari guvernamentale secrete.

„Romania a fost praduita prin hotarari guvernamentale secrete. Foarte putina lume stie si chiar si mai putina, intelege ce contin cele peste 600 de Hotarari de Guvern, cu putere de lege, care au fost secretizate in toti anii scursi din decembrie 1989. Anual sunt zeci de acte normative secrete, pentru care nu se publica nici macar titlurile HG-urilor, iar ce este cu adevarat bizar devine faptul ca multi dintre inaltii demnitari ai statului nu au habar de prevederile acestea cu statut special, care nu apar in Monitorul Oficial.

Loading...

In primul an, dupa schimbarea paradigmei politice, in 1990, guvernarea a fost facuta exclusiv cu HG-uri clasificate. Procedural, declasificarea se poate realiza prin acte normative de acelasi nivel, numai ca nimeni pana acum nu a dorit sau nu a fost curios sa afle ce contin aceste hotarari de guvern secrete, desi legislatia europeana prevede ca aceasta pot fi facute publice dupa o perioada cuprinsa intre 20 si 50 de ani.

Si acum, de ce ar trebui sa se intample, de urgenta procesul de declasificare a celor cateva sute de HG-uri, care nu au fost publicate niciodata si despre a caror continut nu au stiut decat cateva persoane din ierarhia guvernamentala? Pai doar astfel poate fi destructurat STATUL MAFIOT din Romania, aceasta oculta nationala cu ramificatii transfrontaliere care a prejudiciat economia nationala cu peste 400 de MILIARDE de euro. Dar cine sa înceapă?”, a scris Oreste Teodorescu.