Oana Pellea sustine ca nu a fost platita de luni intregi! „Cu cine sa vorbesc? Cate petitii si hartii sa mai fac,…ca sa mi fie platita munca depusa? Cine e de vina?”

82

Actrita Oana Pellea sustine ca, desi a jucat in ultimele luni cu salile pline, inca nu a fost platita pentru munca depusa. Actrita noteaza intr-o postare pe Facebook ca reprezentantii teatrelor dau vina pe Primaria Capitalei pentru aceasta situatie.

Loading...

„Tot discut cu teatrele…cerandu-mi plata pentru munca depusa…Sunt artist independent si am contracte cu mai multe teatre. Mi se spune ca am dreptate sa pretind sa fiu platita pentru ce am muncit… am drepate….Multumesc … si totusi…teatrele imi spun ‘Nu avem bani. Primaria ne-a dat foarte putin bani’.

Sunt convinsa ca nu sunt bani. Si totusi…Primaria da vina pe Guvern…Guvernul pe Presedinte, lantul slabiciunilor…si totusi …eu am muncit in martie, aprilie, mai…am jucat cu salile arhipline (multumesc publicului) au intrat bani in teatrele unde am jucat… si am dreptul sa-mi cer banii munciti. Ce trebuie sa mai fac? Sa stau cu mana intinsa? Unde? La cine?”, a scris Oana Pellea pe Facebook.

In aceasta situatie, actrita se intreaba cine ii plateste munca depusa ca artist independent sau pe cine ar trebui sa dea in judecata pentru a fi remunerata.

„Pe cine sa dau in judecata? Cu cine sa vorbesc? Cate petitii si hartii sa mai fac,…ca sa mi fie platita munca depusa? Cine e de vina? Nu vreau vinovati, nu acuz pe nimeni…vreau sa fiu platita pentru ce am muncit…e un drept legal garantat prin Constitutia Romaniei. Vorbesc despre cazul meu…ca mine mai sunt multi artisti independenti, colaboratori, care nu au fost platiti…am incercat si sperat ca suntem solidari…nu i cazul…deci: imi cer scuze, vorbesc de cazul meu…”, a punctat ea.

In aceeasi postare, actrita ii transmite o intrebare Gabrielei Firea.

„Deci: Doamna Firea, Doamna Dancila…noi astia …amarati artisti independenti… cand vom primi plata pentru munca depusa…? De ce trebuie sa ne cersim dreptul legal de a ne primi banii pentru ce am muncit cinstit? Va rog sa ma iertati …ca am indraznit sa va intreb…imi cer scuze…dar am obosit sa astept sa fim tratati (de catre Stat sau factorii de decizie…) cu un minim respect…pentru munca noastra. Nu ma plang…imi cer un drept. Va rog sa ma iertati ca am indraznit sa mi cer dreptul legal.

Unica plata-rasplata primita pentru munca depusa in ultimele luni: APLAUZELE si EMOTIA SPECTATORILORsi pentru asta MULTUMESC FRUMOS PUBLICULUI”, a incheiat Oana Pellea.