Americanii ancheteaza vizita lui Dragnea in SUA, la investirea presedintelui Trump!

10

Anchetatorii americani investigheaza vizita lui Liviu Dragnea si Sorin Grindeanu in SUA, in ianuarie 2017, cand cei doi au participat la ceremonia de inaugurare a presedintelui Donald Trump, scrie G4Media.ro, citand surse apropiate anchetei.

Loading...

In urma cu aproximativ trei luni s-a format o comisie rogatorie, prin intermediul careia autoritatile americane solicita informatii in Romania referitoare la Liviu Dragnea si Sorin Grindeanu, au precizat sursele citate de G4Media.ro.

Printre cei vizati de comisia rogatorie s-ar afla si omul de afaceri Cristian Burci si fiul acestuia, Carlo Burci.

Informatii referitoare la o posibila ancheta referitoare la vizita in SUA au fost furnizate chiar de Liviu Dragnea, in decembrie 2018, insa fostul lider PSD vorbea atunci despre o investigatie realizata de DNA, nu de anchetatorii americani.

“Apropo, Calin, stii ca ne-a mai facut un dosar? O veste trista, asa, de ziua Vioricai. La mine e legat de vizita in SUA de anul trecut. Eu ii spun domnului Uncheselu (procurorul DNA Jean Uncheselu – n.r.) sa mearga in continuare, dar ii spun si unde ajunge – la un ambasador. si sa vad daca il tin genunchii, ca, daca nu, are o mare problema”, a declarat Liviu Dragnea in sedinta Consiliului National al PSD din decembrie 2018.

Liviu Dragnea si Sorin Grindeanu ai participat in ianuarie 2017, din poziţia de presedinte al Camerei Deputaţilor, respectiv prim-ministru, la ceremonia de inaugurare a presedinţiei lui Donald Trump. Vizita a fost prezentata ca un succes, desi Liviu Dragnea s-a intors doar cu cateva poze in care ii strange mana peste masa intr-un restaurant lui Donald Trump, proaspat ales presedinte SUA.

Ancheta ar fi legata de modul in care a fost cheltuita suma-record stransa din donatii de comitetul de inaugurare a presedintiei lui Donald Trump. Dragnea si Grindeanu au ajuns in SUA la invitatia lui Elliot Broidy, care la vremea respectiva era vice-presedintele Comitetului prezidential de inaugurare.